Flashback Travel #Februari 2018

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

Februari is een maand waarin ik niet veel (ver) op pad ben geweest. Het was vooral een maand van persoonlijke ontwikkeling en reflectie, zorg verlenen én plannen maken.

Ziekenhuizen en ongelukken

In februari was ik regelmatig in het ziekenhuis, zowel voor mezelf als voor anderen. Gelukkig geen ernstige zaken, maar het vergde wel de nodige energie. Mijn moeder had een fietsongeluk en kwam met een gebroken knie thuis te zitten, mijn vader moest ook naar het ziekenhuis voor onderzoek en mijn dochter moest een MRI scan omdat ze al lange tijd last heeft van haar teen. Gelukkig gaat het allemaal (redelijk) goed en zijn het niet echt hele ernstige zaken, vooral ongemak. En ik zelf? Bij mij is het eindelijk duidelijk waar mijn rugklachten vandaan komen. Uit de foto’s blijkt dat ik hyperlordose heb (leuk scrabbelwoordje). Mijn ruggengraat is helemaal krom en ik heb een extreem holle rug, waardoor zenuwen worden afgeklemd. Tijd voor Mensendieck om mijn houding te verbeteren. Fijn om eindelijk te weten waar het vandaan komt en dat ik er iets aan kan doen.

Weekend Tiengemeten

Half februari stond een weekendje struinen over het eiland Tiengemeten op het programma. We wilden het al langer maar hadden last minute daadwerkelijk geboekt (woensdag). We hadden er zó’n zin in, mijn moeder en ik, lekker 2 dagen lang struinen door de natuur. Toen kreeg ik donderdagmidag een berichtje op mijn werk, dat mijn moeder een ongeluk had gehad en niet meer kon lopen. Oh wat baalden we dat we nu niet konden gaan. Gelukkig kon het hotel nog geannuleerd worden. We houden het nu nog tegoed. In plaats van een lang weekend struinen op Tiengemeten ben ik nu alleen op pad geweest in mijn eigen omgeving om toch de nodige energie op te doen.

De Hooglanders van Tiengemieten moeten even op ons wachten

Verjaardag en etentjes

In februari ging ik 2x heerlijk uit eten met vrienden en ook werd ik meegenomen door mijn gezin voor een etentje voor mijn verjaardag. Dit jaar vierde ik mijn verjaardag op een alternatieve manier. Met een paar vriendinnen ben ik lekker 2,5 uur (12km) gaan wandelen in mijn favoriete gebied en hebben we aansluitend geluncht in de zon. Zo genieten! En ohja, ook helemaal offline, dus ook geen foto’s 🙂 Vogende week ga ik met andere vriendinnen ook wandelen en aansluitend high-teaen. Wat een heerlijke manier om zo je verjaardag te vieren! Lekker buiten met mensen die net zo van wandelen, outdoor en lekker eten houden. En je praat veel meer dan als je thuis bent en alleen maar aan het zorgen bent of iedereen wel te eten/drinken heeft. Ben heel blij met deze manier van verjaardag vieren. Niet zoals het hoort maar zoals het goed voelt voor mij 🙂

Plannen en leuke vooruitzichten

En natuurlijk worden er weer leuke plannen gemaakt. We hebben met het gezin een weekendkaart voor Pinkpop in the pocket. Gelijk ook een camping in de buurt geregeld, want no way dat ik op de Pinkpop camping ga staan 😉 Lijkt me zo leuk om met z’n drietjes te delen. Verder ben ik samen met vrienden aan het kijken of we de herfstvakantie (deels) gezamenlijk in Limburg kunnen doorbrengen. De paar dagen Limburg (persreis) van afgelopen jaar voelden zo lekker dat ik hier wel langer wil zijn met mijn gezin. Verder is bijna alles geregeld voor onze roadtrip door USA. Vlucht, camper en hotel San Francisco. Verder staat er een persreis(je) in de planning en wie weet wat er nog meer komen gaat.

Op naar maart! Benieuwd wat dat me weer gaat brengen.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Martin 2 maart 2018 at 18:25

  Vervelend al die ongemakken. Hopelijk komt het allemaal snel weer goed! Tiengemeten zeker een jeer doen…echt heel mooi!

  • Reply Carolien 5 maart 2018 at 08:00

   Ja even een drukke maand met mindere dingen, maar naar Tiengemeten gaan we zeker nog wel een keertje. Lijkt me erg leuk.

 • Reply Diana 3 maart 2018 at 08:12

  Pfff wat een ongemakken idd. Die ziekenhuis bezoeken kunnen je wel opbreken. Maar moet jij voor je rug in soort van behandeling. Hier ook een rugpatient en ik moest vooral veel sporten 😉

  • Reply Carolien 5 maart 2018 at 07:59

   Ik moet nu vooral ontspanningsoefeningen doen, omdat mijn rug en been door de pijn helemaal vastzitten. Daarna vooral verstevings- en houdingsoefeningen. Lopen kan ik blijven doen dus dat komt mooi uit 🙂

 • Reply Yvonne 3 maart 2018 at 10:47

  Wat een ellende zeg, hopelijk gaat het in maart allemaal een stuk beter!
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Moest wel even gniffelen om ‘niet zoals het hoort’, er is toch geen bepaalde manier waarop je je verjaardag zou moeten vieren?

  • Reply Carolien 5 maart 2018 at 07:58

   Haha, nee dat zou je zeggen, maar veel mensen denken daar toch anders over hoor! Maar wij bloggers zijn natuurlijk vaak toch al een ander soort mens 😛

 • Reply Marcella 10 maart 2018 at 20:21

  Balen van alle ziekenhuis bezoeken. Hopelijk gaat met iedereen snel wat beter. Wat heerlijk, hoe jij je verjaardag vierde. Lekker actief! Fijn hoor!

 • Leave a Reply