Flashback Travel #december 2018

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

Het nieuwe jaar is begonnen! Toch kijk ik in deze Flashback nog één keer terug. Eerder keek ik al terug op mijn reisjaar 2018 én schreef ik een artikel over mijn doelen en plannen voor 2019. Over Dream the World heb ik echter nog niets geschreven. Deze flashback gaat dus vooral over mijn blog in 2018. Welke artikelen jullie het liefste lazen. Wat mijn eigen favorieten waren en nog veel meer!

Dit waren jullie favoriete artikelen in 2018

Veel nieuwe artikelen doen het goed direct na publicatie. Maar er zijn ook artikelen die jaar na jaar populair blijven. Zo is het artikel over kamperen als je met het vliegtuig gaat al jaren een topper. Net als de hotspots lunch en diner in Middelburg en het  artikel over de eilanden Burano en Murano. De artikelen over Noord Griekenland werden dit jaar ingehaald door de artikelen over Zuid-Engeland. Zuid-Engeland is dit jaar echt een topper, veel artikelen over Engeland scoren goed.

Zuid-Engeland Bodmin Moor

Mijn blogs over Zuid-Engeland scoren ook in 2018 goed!

Ik geef je hieronder niet de overall top 10 van 2018, maar de top 10 van de blogs die in 2018 zijn gepubliceerd. Hier jullie favorieten dit jaar!

Top 10 meest gelezen blogs uit 2017:

1. 7 redenen waarom je NIET naar Zeeland wil komen
2 .Met de auto naar Engeland via de kanaaltunnel trein Calais Folkstone
3. 5x beste snorkelplekken in Australië
4. 4x leuke campings met paarden in Frankrijk
5. Waar herten spotten in Zeeland
6. 18x bezienswaardigheden in Abruzzo Italië
7. Flamingo’s spotten in Battenoord Nederland
8. Wat te doen in New Forest National Park in Engeland
9. Wandelen in Zeeland: de mooiste wandelroutes!
10. Wandelen in Zeeland | de Meeuwenduinen bij Westenschouwen

De nummer was absoluut de topper van 2018. Deze blogpost ging viraal op social media. De post werd maar liefst 23.804 keer gelezen. Hierdoor is een grote piek te zien in de maand mei in mijn bezoekersstatistieken. Ook in de top 10 van 2018 staan een paar Engeland posts. En natuurlijk een hoop artikelen over wandelen in Zeeland en het spotten van dieren. En Abruzzo ontbreekt ook niet in de top 10.

Abruzzo Italië

Abruzzo staat uiteraard in mijn top 10 van 2018

Mijn persoonlijke topartikelen

Hoewel ik alle artikelen leuk vind om te schrijven zijn er toch een paar die er voor mij bovenuit steken. Artikelen waar ik heel blij van werd. Die herinneringen oproepen, die me persoonlijke of zakelijke groei heeft gebracht of die me leuke contacten hebben opgeleverd.

1. Puur genieten in Fins Lapland

Dit was sowieso een van de mooiste bestemmingen van 2018 wat mij betreft. Het paste gewoon heel goed bij mij en mijn blog. Ik verlegde mijn grenzen door off the road met een ATV karretje te scheuren en was lekker veel actief bezig. Maar het leukste van alles vond ik wel dat ik alleen met mijn vriend op pad was. Dat doen we gewoon erg weinig (hoewel dit jaar wel 2x!). Het was dus dubbel genieten.

Noorderlicht Fins Lapland

2. De mooiste wandelingen op de Sallandse Heuvelrug

Het was de eerste keer dat ik meerdere dagen alleen met mijn moeder op pad ging. En we deden dat waar we beiden het meest blij van worden: wandelen. Ik genoot dubbel. Van de omgeving, het leuke duurzame Landalhuis én van de quality time met mijn moeder. Dit gaan we vaker doen!

wandelen Sallandse Heuvelrug

3. Herten spotten in Zeeland

In 2018 werd steeds duidelijker wat ik het leukste vind om te doen. Afgezien van lekker koken en eten met vrienden en familie, geniet ik het meeste van de natuur, van dieren spotten én van het fotograferen hiervan. Herten spotten staat hier symbool voor en is voor mij wel het startpunt om nog meer aandacht te besteden aan wildlife watching en spotten op mijn blog.

Herten Zeeland

Dream the World op social media

Met Dream the World ben ik het actiefst op Facebook. Dit blijft vooralsnog mijn favoriete medium. Hoewel het wel vrij ondoorzichtig is en iedere keer het algoritme weer wijzigt. Dit jaar verdubbelde het aantal volgers van 465 naar 858, bijna een verdubbeling dus. Ik startte ook met de community Wandelen en natuur in Zeeland. Deze groep heeft inmiddels meer dan 300 volgers en groeit nog steeds. De leden van de groep zijn erg enthousiast. Ze vroegen me of ik ook wandelingen wilde organiseren. En daar ga ik nu in 2019 ook mee starten. Geïnteresseerd? Bekijk de agenda 2019 voor data.
Instagram gebruik ik niet veel meer. Hoewel ik erg beeldgericht ben, is het zo’n oppervlakkig medium, ik krijg hier niet het gevoel dat ik echt een band met volgers kan opbouwen. Misschien omdat het gewoon te internationaal is. Het zien van de #followme docu bevestigt alleen maar wat ik al merkte. Instagram is niet mijn medium. Wat ik wel leuk vind zijn de InstaStories. Lekker informeel en kort. Hier laat ik vooral mijn leven als zzp-er zien, een kijkje achter de schermen dus. Twitter is bij mij aan het doodbloeden, ik doe hier niet veel meer mee. LinkedIn daarentegen groeit en vind ik een heel fijn medium om mijn zakelijke contacten mee te onderhouden.

 

Beste nine in 2018

Samenwerkingen en activiteiten

In 2018 mocht ik voor verschillende bedrijven en bestemmingen samenwerken. Zo mocht ik op pad om Fins Lapland, Ardennen, Limburg en de Sallandse Heuvelrug te ontdekken en promoten. Ook sliep ik een paar nachten in een duurzame bungalow van Landal. En wandelde ik samen met Wanda de Rheinsteig. Ik schreef artikelen over het Habichtswald & Kassel en over Winter(sport) in Canada. Voor Goes mocht ik verschillende foto’s maken ter promotie van Goes & Water en ga ik ook aan de slag met het organiseren van een blogtrip. Voor de Roompot maakte ik foto’s van het vastgoedteam. En ik kreeg nog veel meer mooie opdrachten. Zeer dankbaar voor dit alles en op naar een mooi nieuw blog- en reisjaar!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply