Flashback Travel #December 2016

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

Laatste maand home sweet home

Deze Flashback Travel is iets anders dan andere Flashbacks van dit jaar. December was een maand die volledig in het teken stond van feesten (sinterklaas, verjaardag dochter, kerst en oudjaar) en werken. Er was geen ruimte voor reizen en eerlijk gezegd had ik er deze maand ook geen behoefte aan. De laatste week voor kerst voelden we ons alledrie niet erg fit. Ik was dan ook heel erg blij dat ik (bijna) twee weken vrij kon zijn in de kerstvakantie. Inmiddels is er één voorbij en deze heb ik voornamelijk slapend en relaxend thuis doorgebracht. Ik was zo moe, helemaal op gewoon. Blijkbaar was een weekje cocoonen gewoon even nodig. In deze flashback kijk ik niet zozeer terug op deze maand, maar gebruik ik deze maand om terug te kijken op een heel jaar én om vooruit te kijken naar 2017.

Terugblik 2016 in lijstjes

Wil je per maand lezen wat ik heb meegemaakt? Lees dan vooral mijn blog Terugblik op het reisjaar 2016. Zelf ben ik gek op lijstjes en cijfers, lekker overzichtelijk. Hieronder vind je dan ook allerlei cijfers, weetjes en ‘best of 2016’ over Dream the World.

In 2016:

 • Bezocht ik 4 verschillende landen (België, Nederland, Portugal en Costa Rica)  in 2 werelddelen.
 • Sliep ik 43 nachten elders, in hotels, B&B’s, in een vakantiehuisje, in een tent, in een stapelbed en op een matje in een Rangerstation
 • Reisde ik per trein, auto, bus, vliegtuig, fiets en boot
 • Was actief in de jungle, in een raft en op de fiets.
 • Zag ik eindelijk de Ara’s in het wild en ook nog andere nieuwe dieren zoals de Quetzal, Tapir en de Pekari’s en een Boa constrictor
 • Beklom ik vijf torens (in Middelburg, Delft, Elburg en Groenlo)
 • Maakte héél veel foto’s! En vooral, genoot ik van al het moois.
Frankrijk Baskenland

Frankrijk Baskenland

Mijn best gelezen blogs in 2016:

 1. Kamperen en met het vliegtuig, onze praktische tips
 2. Hotspots lunch en diner in Middelburg
 3. Leuven 10 leuke adresjes
 4. Kleine kindvriendelijke charmecampings in Frankrijk
 5. Venetie, de eilanden Murano en Burano
 6. Love to camp, Camping Domaine d’Esperbasque
 7. Roadtrip Noord Griekenland De route
 8. Review IXXI collage foto’s
 9. De leukste steden en dorpen van Frans Baskenland
 10. Foz de Lumbier in Spanje, kloof vol gieren

Leuk om te zien dat de meeste posts over kamperen gaan (nr 1, 4 en 6) én over ‘off the beaten path’ bestemmingen in Europa (nr 2, 5,7,9 en 10). Direct na de top 10 komen trouwens twee posts over Australië (Oost of West Australië en Australië reisinformatie) en de post Checklist verre reizen.

Mijn minst gelezen posts in 2016:

 • Zwitserland openluchtmuseum Ballenberg
 • Love to camp Quobba station
 • Hollands glorie
 • Uit de oude doos vakantietag
 • Costa Rica 2007

Het zijn nagenoeg allemaal oude posts die ik al ooit had geschreven voor mijn vorige privéblog. Misschien is de tijd gewoon rijp om deze van mijn blog te gooien.

Mijn beste foto’s volgens instagram in 2016 waren:

2 foto’s uit Zeeland, 1 uit België, 1 uit Griekenland, 5 uit Costa Rica. Niet alle foto’s zijn trouwens in 2016 gemaakt.

dreamtheworld-nl_full177

Reisplannen 2017

Nog op zoek naar leuke reisbestemmingen voor volgend jaar? Lees dan Reisbestemmingen voor 2017 volgens reisbloggers. Naast relaxen heb ik de afgelopen week ook samen met het gezin gebrainstormd over een reisbestemming voor volgend jaar. Dit jaar weer Europa (er moet immers weer gespaard worden voor van alles). We hadden als gezin daarom de volgende criteria: niet te ver rijden, niet te duur, liever niet met het vliegtuig (Alwin), graag kamperen, zowel natuur als cultuur, een nieuwe bestemming (Carolien), liefst één grote stad, zwem- en paardrijmogelijkheden (Natalie). Hoewel Frankrijk aan alles voldoet en Frans Baskenland wel lonkt, wilden we wat anders dan Frankrijk dit jaar. Verschillende landen zijn voorbijgekomen, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor……Engeland! Een bestemming waar ik nog nooit eerder ben geweest (afgezien van ooit een dagje London lang geleden) en die me eerder eigenlijk nooit echt heeft getrokken. Maar nu ik me erin aan het verdiepen ben, word ik steeds enthousiaster. Binnenkort een blog met onze eerste ideeën en route.

england-1860977_960_720bay-1787065_960_720

Op naar Flashback Travel #Januari 2017, de maand waarin mijn blog 1 jaar wordt ☺

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Yvon 1 januari 2017 at 09:10

  Leuk, zo’n blog met allerlei lijstjes en getallen. Ik vind ze zo leuk om te lezen aan het eind van het jaar.
  Engeland klinkt niet verkeerd, de natuur is daar echt prachtig!

  • Reply Carolien 5 januari 2017 at 20:08

   Dank je Yvon, ben je zelf wel eens in Engeland geweest? Het is voor mij nog een grote blinde vlek op mijn reiskaart 😉

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 1 januari 2017 at 10:26

  Gaaf, Engeland! Iets anders dan het Albanië dan ik had gegokt haha, maar vast niet minder mooi! Fijn dat je de laatste week een beetje bij hebt kunnen komen en geniet van de komende vrije dagen!

  • Reply Carolien 5 januari 2017 at 20:09

   haha, ja Albanië lijkt me ook mooi, maar we willen dit keer met eigen auto en niet zo ver rijden, dus die optie viel voor dit jaar af.

 • Reply Marlies 2 januari 2017 at 21:54

  Fijn om te lezen en Engeland is echt heel leuk!
  Wat je zeker moet bezoeken is Bath en dan ook Bristol want dat is bijwijze van spreken om de hoek. Echt super mooie plekken.

  • Reply Carolien 5 januari 2017 at 20:02

   Hé Marlies, dank je wel! Toevallig had ik die twee plaatsen al opgeschreven 😉 Lijkt me echt mooi inderdaad!

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 5 januari 2017 at 19:18

  Wat leuk dat jullie naar Engeland gaan! Engeland is veel leuker dan de meeste mensen denken en de natuur is daar zo ontzettend mooi.

  • Reply Carolien 5 januari 2017 at 19:37

   Ik ben ook erg benieuwd. Zelf stond het niet direct heel hoog op mijn bucketlist, maar nu ik me er in aan het verdiepen ben, word ik steeds enthousiaster. Ik ben er gewoon nog nooit geweest (behalve eens een dagje in London), dus ik weet er veel te weinig van.

 • Reply Maud - Maudgeniet.nl 6 januari 2017 at 14:38

  Ik ben ook gek op lijstjes en cijfers – lekker overzichtelijk en uiteindelijk komen er altijd grappige feitjes naar boven. Ik ben benieuwd naar jullie reisplannen voor 2017. Rondtrekken door Engeland lijkt me geweldig, de natuur daar is prachtig!

  • Reply Carolien 11 januari 2017 at 14:55

   Ja ik ben zelf ook benieuwd, want ik ben er nog nooit geweest, maar lijkt me ook erg mooi!

 • Reply Jessica 7 januari 2017 at 01:26

  Oewh een trip door Engeland, klinkt goed! Ik ben trouwens echt fan van jouw Instagram, er komen steeds zulke mooie foto’s voorbij 🙂 En alvast gefeliciteerd met je blog birthday, wat gaat de tijd snel hè?

  • Reply Carolien 11 januari 2017 at 14:54

   Leuk om te horen Jessica! Ik wil mijn Instagram dit jaar nog meer een boost geven. Een van mijn doelstellingen voor 2017 😉

 • Reply Marcella 7 januari 2017 at 17:00

  Leuk om te lezen, en mooie afwisselende top 10! Tof dat jullie door Engeland gaan reizen. Ik ben zelf alleen in Londen en Newcastle geweest, en wil er ook graag eens rondreizen met een auto. Hoe lang gaan jullie er op pad?

  • Reply Carolien 11 januari 2017 at 14:53

   Ik weet nog niet precies de details, ik ben nog druk aan het inlezen. We moeten het ook nog op het werk regelen dus even afwachten nog, maar ik hoop toch wel 2-3 weken 😉

  Leave a Reply