Flasback Travel #April 2018

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

Het is alweer half mei, toch blik ik nog even terug op april. Hiervoor moet ik wel even in mijn agenda kijken, want de dagen vliegen voorbij!

Voorbereidingen freelancer

In Flashback Travel van maart vertelde ik het nieuws dat ik mijn baan heb opgezegd en dat ik ga freelancen. Sindsdien heb ik zeker niet stilgezeten! Hetis als freelancer extra belangrijk dat je een goed netwerk hebt, zowel offline als online. Daarom heb ik deze maand een paar leuke gesprekken gehad, waarbij ik voor één organisatie gelijk een aantal offertes mocht maken. Verder heb ik mijn fotografiewebsite www.carolienboogaardfotografie.nl weer online gezet en de nodige aanpassingen gedaan. Omdat ik nu volledig ga freelancen heb ik een winactie voor een fotoshoot gehouden op facebook en hier heb ik heel veel reacties op gehad. Inmiddels is de winnaar bekendq en heeft de fotoshoot plaatsgevonden. Al deze acties inclusief het mooie weer heeft er toe geleid dat mijn mailbox inmiddels volstroomt met aanvragen voor fotoshoots. Heel blij mee! Verder heb ik een domeinnaam gereserveerd voor mijn nieuwe zakelijke website, waar ik komende maanden aan ga werken. Kortom, lekker bezig!

Limburg: aspergetijd

Half april is het weer tijd dat we asperges kunnen eten. Op uitnodiging van VVV Noord Limburg leerde ik op een zaterdag alles over dit witte goud. Uiteraard mocht ik er ook van proeven en kreeg ik asperges mee om thuis ermee te koken. Wil je meer weten over mijn aspergetrip, lees dan mijn artikel Wat je nog niet wist over de asperges| Op ontdekking in Limburg.

Meivakantie: Abruzzo & Amalfikust Italië

Eind april begint de meivakantie en vertrekken we met de bestemming Italië vanaf vliegveld Charleroi. We landen op het vliegveld bij Pescara, een plaats waar ik nog nooit van gehoord had. Het blijkt in de regio Abruzzo te liggen, ter hoogte van Rome maar dan aan de andere kust. De eerste nachten brengen we door bij de B&B Casa La Farfalla Bianca, bij de Nederlanders John en Ilona. Een goed begin van onze (avontuurlijke) rondreis. Abruzzo wordt met recht het groene hart van Italië genoemd. We hebben prachtige natuur gezien, met heel veel mooie bergen (met sneeuw) en oude dorpjes die tegen de bergen aan geplakt lijken te liggen. Maar ook mooie kusten met prachtig blauw water en Trabochi (oude vissershutten). Het was soms een uitdaging om accommodatie en restaurants te vinden die open waren, want het was echt nog laagseizoen. We hebben ook nog een uitstapje gemaakt naar de omgeving van Napels (oa de Amalfikust). Hier kwamen we in een weekend dat de Italianen zelf een lang weekend vrij waren. Daar was wel alles open, maar ook alles vol. Het was dus best een reis met een uitdaging 😉 Maar wat hebben we genoten van het mooie land, de lekkere temperaturen en het heerlijke eten! Binnenkort een hoop nieuwe posts over Italië. Voor nu alvast een preview aan foto’s.

Blogpraat

In april bereikt mijn blog Dream the World heel veel (nieuwe)lezers, maar liefst meer dan 25.000 mensen bezochten mijn blog! Dit was vooral te danken aan mijn artikel over waarom je vooral niet naar Zeeland wil komen. Hier kreeg ik heel veel reacties op. Ook mijn artikelen over kamperen en over verschillende bestemmingen in Europa (vooral Engeland, Frankrijk en Griekenland) deden het heel goed, blijkbaar bereiden mensen zich voor op leuke campingtrips. In april verschenen niet zo heel veel nieuwe artikelen. Het voorbereiden van mijn freelance leven vergde veel van mijn tijd, zeker omdat ik deze maand ook nog op kantoor werk. Dit zal komende maanden vast veranderen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply