Fiets- en wandelbeurs 2019: nieuwe routes en inspiratie

De Fiets- en Wandelbeurs is de plek om inspiratie op te doen voor nieuwe wandel- en fietsroutes in Nederland en Europa. En natuurlijk om kennis te maken met gadgets, uitrustingen en workshops. Zelf heb ik dit jaar een aantal gebieden wat nader bekeken en deze deel ik graag met je. Nog geen idee waar je dit jaar naartoe wil om te wandelen of fietsen? Bekijk dan eens onderstaande bestemmingen.

Hochsteiermark Oostenrijk

Ik had er nog nooit van gehoord. En ik ben niet enige blijkt. Deze streek in Oostenrijk is nog bij velen onbekend. En dat heeft voordelen, want onbekend betekent minder druk. Als ik de foto’s zie snap ik dat niet helemaal, want het ziet er fantastisch uit. Genoeg te doen voor outdoorliefhebbers: wandelen, fietsen, raften en kanoën. Kijk voor meer informatie over www.hochsteiermark.at

Luxemburg: Müllerthaltrail 112 kilometer

Een land niet ver van ons vandaan, maar toch niet zo vaak bezocht. Ook door mij slechts één keer. En dat terwijl het een mooi land is, met veel natuur en wandelmogelijkheden. Zoals de Müllerthaltrail van 112 kilometer. Ik heb een korte wandeling in het Müllerthal gemaakt en dat smaakt zeker naar meer. Op de wandelbeurs vind je veel informatie over dit wandelpad en kan je een gratis wandelkaart meenemen. Zo wordt het organiseren van een meerdaagse wandelroute langs de Müllerthal trail wel heel makkelijk.

Müllerthaltrail
Müllerthalroute 112 kilometer door Luxemburgs Klein Zwitserland, informatie beschikbaar op wandelbeurs

Wandelroute van het jaar 2019: Romeinse Limespad

Het LAW 16 Romeinse Limespad is wandelroute van het jaar 2019. Het 275 km lange pad volgt de loop van de vroegere noordgrens van het Romeinse Rijk, de Limes. Het pad rijgt historische plaatsen als Leiden (Romeinse naam: Matilo), Alphen aan den Rijn (Albaniana), Woerden (Laurum), Utrecht (Trajectum) en Nijmegen (Noviomagus) aaneen. En dat door een afwisselend landschap van polders en uiterwaarden, rivieren en kanalen, heuvels en bossen. Verrassend zijn de klompenpaden in het Groene Hart, de steile bospaadjes aan de Veluwezoom en de venijnige Duivelsberg aan de Duitse grens.

Vóór het moment van uitreiking waren nog vier andere routes in de race voor de eretitel: Wandelnetwerk Brabantse Kouters (België), Noardlike Fryske Wâldenpad (Nederland), Tour du Brabant Wallon (België) en Walcherse Wandelingen (Nederland). Voor deze laatste gids heb ik ook een wandeling mogen controleren en ik sta dan ook met foto’s in het boek. Het boek is ook te koop op de beurs.

De Oostzeeroute in Denemarken is fietsroute van het jaar 2019. De route is 820 kilometer lang en onlangs ingrijpend vernieuwd.

Alleen wandelen: oriëntatie en weerbaarheid

Zelf wandel ik het liefst alleen of in kleine groepjes. Het heeft ook bij mij even geduurd voordat ik alleen ging wandelen. Het is een kwestie van knop om en je goed voorbereiden. En zeker van jezelf voelen. Aan dit laatste kan je zelf werken. En hoe leuk, wandel- en blogcollega Wanda organiseert samen met Shanna een oriëntatie- en weerbaarheidsweekend. Ook alleen wandelen? Schrijf je dan snel in voor dit weekend! Ze zijn ook op de beurs te vinden in Hal 3.

Sterker in je wandelschoenen

De Fiets-en Wandelbeurs is van vrijdag 1 t/m zondag 3 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Lees ook het verslag van de Fiets- en Wandelbeurs van 2018 voor inspiratie.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.