Inspiratie routes en bestemmingen van de Fiets- en wandelbeurs 2018

Afgelopen vrijdag bezocht ik (met een perskaart) de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht. Ik ging vooral voor de wandelbeurs, het fietsgedeelte heb ik grotendeels overgeslagen. Maar zelfs met deze focus was het onmogelijk om alles in één dag te bezoeken en bekijken. Ik wilde vooral veel inspiratie opdoen voor nieuwe wandelroutes in Nederland, maar ik bezocht ook een aantal stands van Europese landen.

Zwitserland Grand Tour

Zwitserland was gastland en op de beurs kon je met je speciale Zwiterse paspoort stempelposten langs en hiermee een reis naar Zwitserland winnen. Natuurlijk zet ik zelf ook even een stempel. Ik ben slechts één keer in Zwitserland geweest, maar dat smaakt naar meer! Ik wil heel graag nog eens een roadtrip maken, maar nóg liever maak ik een keer een treinreis door de hoge bergen. Het lijkt me supermooi om zo door dit mooie landschap te reizen. Ik pak maar weer eens een folder mee, want dit moet toch een keer te doen zijn?

Italië Abruzzo

Komend voorjaar gaan we naar Abruzzo en hier willen we ook graag een bezoek brengen aan het National Park Abruzzo. Toevallig was er een promotiemedewerker van het park aanwezig. Deze bleek ook nog (wildlife) fotograaf, dus je begrijpt, ik heb alle hotspots voor wildlife spotting en fotografie gevraagd. De man was blij met zo’n enthousiaste bezoeker aan zijn stand die ook nog eens iets meer wist van fotografie. Hij kon helemaal zijn ei kwijt. Twee blije personen. Ik hoop echt dat we de gemzen, herten, wolven, lynxen en beren in dit park zelf gaan zien én natuurlijk dat ik er een mooie foto van maak 🙂

England’s Great Walking Trails

Op de fiets- en wandelbeurs zijn 7 wandelpaden in Engeland gepresenteerd aan de pers. Elk met hun eigen kenmerken. Van kustpaden met prachtige uitzichten tot de ruige wandelpaden dwars door de natuur in midden Engeland. Er zijn dagetappes en er wordt ook gewerkt aan het vervoer van bagage zodat de route voor iedereen goed te doen is. Later dit jaar verschijnt meer informatie over deze routes. Ik hoop ook één van deze routes (deels) te kunnen verkennen en met jullie te delen. Tot die tijd droom ik weg bij de plaatjes van de brochure.

Wandelroute van het jaar in Limburg

Dit jaar werd de wandeling rondom Zuid Limburg gekozen als wandelroute van het jaar. De route is 277 km lang en voert door drie landen (België, Nederland en Duitsland) en gaat voornamelijk over onverharde paden. Een route gemaakt door Alex Buis in een uitgave van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ik maakte eerder al een paar korte wandelingen door Limburg en dat smaakte naar meer. Misschien deze wandelroute (of delen ervan) onthouden voor mijn LAWroute die ik ooit eens ga lopen.

Wandelen op een eiland: Goeree Overflakkee

Als Zeeuwse ben ik natuurlijk wel gewend om te wandelen op een (schier) eiland. Op Walcheren, Beveland en Schouwen- Duiveland heb ik al het nodige gewandeld. Net daarbuiten, op het Zuid Hollandse eiland Goeree Overflakkee ben ik nog niet vaak geweest om te wandelen. Vroeger kwam ik vaker in Ouddorp omdat schoonfamilie hier een vakantiehuisje had, maar toen was ik nog niet erg geïnteresseerd in wandelen. Bij de stand van Goeree vind ik een mooie wandelkaart en krijg ik meer informatie over de natuurgebieden waar ik het beste heen kan. Binnenkort dit eiland maar eens nader gaan verkennen!

Routeboek van route.nl

Het jaarboek van Route.nl staat boordevol (maar liefst 249) fiets-en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland. Met een plattegrondje staat de route afgebeeld en je vindt er ook bezienswaardigheden en lunchplekken. Heerlijk om doorheen te bladeren en heel fijn om ee weekendje weg in eigen land (of de buurlanden) mee te plannen. Ik hoop zeker een van deze routes uit dit dikke boek te kunnen volgen.

De fiets-en wandelroutes van Laag Holland

Laag Holland is voor mij nog een onbekend gebied. Je vindt het boven Amsterdam en bestaat voor een groot deel uit weidse velden, weilanden vol koeien, dorpjes en veel water. Twee bezienswaardigheden staan op de UNESCO erfgoedlijst: de stelling van Amsterdam en de Beemster. Ik vind er folders vol wandel- en fietsroutes en ook een gids met andere bezienswaardigheden. Ik hoop Laag Holland dit jaar met eigen ogen te zien, genoeg te doen in ieder geval.

Weer een hoop mensen gesproken en veel inspiratie opgedaan voor nieuwe routes. Op naar het volgende event!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Martin 5 maart 2018 at 22:44

  Leuk zo’n beurs…lekker inspiratie opdoen. Ik ben benieuwd naar je wildlife foto’s uit Abruzzo!

 • Reply Aniek 6 maart 2018 at 15:24

  Haha ik heb vooral het fietsdeel bezocht 🙂 En een reis gekozen die we hopelijk dit jaar gaan maken!

 • Reply Elisa 10 maart 2018 at 10:51

  Zo dat klinkt inderdaad als een hoop inspiratie, leuk! Zwitserland lijkt mij heel mooi inderdaad, ben er ooit ook 1 keer geweest. Veel te kort!

 • Reply Marcella 10 maart 2018 at 20:25

  Wat een fijne inspiratie! Ik wil ook graag meer wandelend op ontdekking gaan, ik word er altijd zo blij van! Waarschijnlijk gaan we volgende maand in Duitsland hiken. Zin in!

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.