B&B Jinkepaed Friesland: heerlijk genieten in het groen

Soms heb je van die plekjes waar je gewoon niet meer weg wilt. Ontspannen hangend in mijn hangmat kijk ik uit over het groene veld vol wilde bloemen, terwijl ik geniet van een heerlijke thee mét Friese koek. Ik hoor helemaal niks, behalve de vogels om mij heen. Even sluit ik mijn ogen en alle drukte van afgelopen dagen valt van mijn schouders. Wat is het heerlijk hier.

B&B Jinkepaed Friesland: heerlijk genieten in het groen

Dit heerlijke plekje mét hangmat vind je bij B&B Jinkepaed in Twijzelerheide, Friesland. Eigenaresse Wil Kooistra ontvangt je hartelijk en zorgt dat het je aan niks ontbreekt. Ze vertelt vol enthousiasme over de omgeving en geeft je tips voor activiteiten in de buurt. Indien je dit wilt, verzorgt ze ook een uitgebreid ontbijt. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dit een aanrader is. Iedere ochtend begon ik mijn dag op het terras van het Swaddehuisje, een betere start is er niet volgens mij.

B&B Jinkepaed Friesland: heerlijk genieten in het groen B&B Jinkepaed Friesland: heerlijk genieten in het groen

De huisjes: vogelhuisje, theemuts en Swaddehuisje

Je hebt de keuze uit drie soorten accommodaties: het vogelhuisje, de theemuts en het Swaddehuisje, allemaal geschikt voor 2 personen. Het vogelhuisje is van alle gemakken voorzien en beschikt over een eigen keuken en badkamer. Je kunt hier gerust een hele week vertoeven. De theemuts is een ‘pipo’ woonwagen midden in het groen. Je beschikt over een kleine keuken en een eigen toilet. De douche is een gedeelde voorziening en die vind je om de hoek. Als laatste heb je het Swaddehuisje, een van mijn favorieten. Hier vind je een zitgedeelte met houtkachel, een keuken en een eigen toilet. De douche vind je om de hoek. Het mooiste plekje van het Swaddehuisje is het terras mét hangmat. Zelf sliep ik in een Finse Kota. Dit leuke kleine huisje wordt alleen verhuurd in combinatie met het Swaddehuisje. Zo kan je ook met een bevriend stel of als gezin overnachten bij B&B Jinkepaed.

B&B Jinkepaed Friesland: heerlijk genieten in het groen  B&B Jinkepaed Friesland: heerlijk genieten in het groen

Fiets- en wandelroutes in de omgeving

Hoewel je ook een hele dag in je hangmat kan blijven liggen, raad ik je toch aan om ook actief de omgeving te verkennen. Vanaf de B&B vertrekt direct een fietsroute, langs het Swaddeloantje. Fietsen kan je huren bij de B&B. Zelf trek ik mijn wandelschoenen aan en loop een stuk van het pad. Hier stuit ik op enkele Pingo’s, dit zijn poelen die zijn ontstaan na het smelten van ijs uit de laatste ijstijd. Heel bijzonder! ’s Avonds vertrek ik met een picknickmand naar een bankje bij één van de Pingo’s en geniet van het vele groen en de rust om mij heen. In het veld zie ik oortjes boven het gras uitsteken: ja hoor, het zijn reeën, zo leuk!

B&B Jinkepaed Friesland: heerlijk genieten in het groen

Activiteiten in de Friese Wouden

Vanuit B&B Jinkepaed kan je direct de omgeving verkennen te voet of per fiets. Ook is het mogelijk om je hengeltje uit te gooien in een van de forellenvijvers van de buren. In de Friese Wouden hoef je je niet te vervelen. Je kunt mee met een Foodwalk langs de lekkerste adresjes , struinen door de natuur, kanoën of varen met een e-sloep. Lees meer over buitenactiviteiten in de Friese Wouden. En kom je na een actieve dag terug bij B&B Jinkepaed, dan kan je op afspraak heerlijk de dag afsluiten in de sauna of de hottube. Goed voor de vermoeide spieren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

51 Comments

 • Reply Gabrielle 13 maart 2018 at 16:30

  Wat een gave winactie! De Finse hut ziet er echt super gaaf uit, daar zou ik graag een weekendje tot rust komen 😀 Daarom doe ik graag mee met de winactie!

  • Reply Ommetje Breukelen 17 maart 2018 at 23:03

   Gave actie. Ik wil zeker meedoen!!! Het Jinkepaed ontdekken en lekker slapen in één van de leuke huisjes.

  • Reply Tiny Dros 17 maart 2018 at 23:12

   Een droom gaat uitkomen in het Swaddehuisje. Leuk samen onze trouwdag vieren 😍💑💘

  • Reply T.Dros 19 maart 2018 at 08:11

   Yeah……Jinjepaed here we come 😀

 • Reply Sarah 13 maart 2018 at 17:02

  Leuk artikel! Ik zou dolgraag een weekendje winnen, om mijn moeder te verrassen. Zij doet zo veel voor anderen en zet zichzelf steevast op de laatste plaats. Bovendien heeft ze claustrofobie, waardoor grote hotels niet meteen haar ding zijn. Dit lijkt me dus ideaal, te midden van de natuur!

 • Reply Hanneke 13 maart 2018 at 18:24

  Wat een mooi plekje! Ik ben gek op het noorden van Nederland, en zou daarom heel graag een weekend bij B&B Jinkepaed winnen – om samen met mijn camera de omgeving te verkennen 🙂

 • Reply Jacqueline den Dunnen 13 maart 2018 at 20:06

  Prachtig! Ik wil dit graag winnen, als dochter van een Fries eens wat tijd daar doorbrengen lijkt me erg leuk. En nadat ik er zelf geweest ben kan ik er klanten goed op wijzen :-). Soort studiereis dan dus!

 • Reply Nienke Jager 13 maart 2018 at 20:38

  Wat een ontzettend leuke winactie! Ik ben hier een aantal jaren geleden met mijn vriend geweest en we hebben er erg van genoten. 2 april zijn we 5 jaar samen, dus het zou geweldig zijn om dat op dit heerlijke plekje te vieren!

 • Reply Lize de Boer 13 maart 2018 at 21:07

  Voor mijn zus en zwager hebben zij dik verdiend. Heerlijk verwend te worden en genieten van deze mooie omgeving.

 • Reply Mario van de Luijtgaarden 13 maart 2018 at 21:09

  Wat een heerlijk plekje om over te vakantaseren. Ik me goed voorstellen dat ik op dit prachtige plekje helemaal tot rust kan komen en genieten van dit pure paradijsje! Ik waag graag een kansje,

 • Reply Jody Hiemstra 13 maart 2018 at 21:55

  Super leuke actie! Wat een prachtige foto’s van mooie rustgevende locaties en omgeving. Ik kan wel een beetje ontspanning gebruiken 🙂

 • Reply Henrie van Zoggel 13 maart 2018 at 22:25

  Een ontbrekend stukje Nederland, veel bewandeld maar deze streek nog niet. Reden temeer om hier gebruik van te maken, ben benieuwd.

 • Reply Marjolein 14 maart 2018 at 05:54

  Wat een prachtige accommodatie! Heerlijk om zo tot rust te komen. Af en toe heb ik dat toch even nodig, even ontsnappen uit de stad en de natuur in. Ik zou mijn moeder verrassen en daar in de omgeving fijne wandelingen maken!

 • Reply Shirley Korsse 14 maart 2018 at 08:25

  Heerlijke plaatjes om bij weg te dromen… Ik zou mijn lieve vriend willen verrassen. Wij zijn echte natuurliefhebbers en hebben samen al veel van Nederland gezien. De Friese Wouden zijn we nog niet bekend mee, hopelijk komt daar snel verandering in! Heerlijk genieten aan de open haard, wandelen door de natuur, kanoën en wildplukken… Heerlijk!

 • Reply Kelly 14 maart 2018 at 12:06

  Wat een super leuke winactie! Ik doe graag mee want ik ga eigenlijk nooit op pad in eigen land. Die Finse hut ziet er echt heel gaaf uit 🙂

 • Reply Kelly 14 maart 2018 at 12:06

  Wat een super leuke winactie! Ik doe graag mee want ik ga eigenlijk nooit op pad in eigen land. Die Finse hut ziet er echt heel gaaf uit 🙂

 • Reply Jinke Luhoff 14 maart 2018 at 12:57

  Wat een bijzonder om mijn naam zo tegen te komen! Ik ben fan van genieten en van B&b’s.
  Hoe ontzettend leuk zou het zijn om samen te genieten van de naam Jinke in zo’n prachtige accomodatie!

 • Reply Jeanet Veenstra Venema 14 maart 2018 at 13:18

  wauw wat ziet het er heerlijk rustgevend uit! Hier wil ik wel even tot rust komen! Dus ik doe graag mee met de winactie!

 • Reply Romy van Dam 14 maart 2018 at 13:55

  Wat een leuke winactie! Als ik dit zou winnen zou ik met mijn lieve moeder Jinke gaan. Ze verdient het om een weekend tot rust te komen. Ze doet zoveel voor het gezin dat ze het verdient om een weekendje weg te gaan. Ze houd zo van B&B’s en van genieten in de natuur. Ze zou dit fantastisch vinden!

 • Reply Jeanette Mollema 14 maart 2018 at 14:17

  Wat een leuk verslag zeg met prachtige foto’s. Interesse gewekt!!
  Verblijf graag in een B&B. Je kan er lekker tot rust komen, persoonlijker en meestal wordt je verwend met een heerlijk ontbijtje.
  En dit ziet er echt super gaaf uit!
  Hoop dat ik het in het echt mag ontdekken, ga duimen……

 • Reply Geralda 14 maart 2018 at 14:51

  Wauw wat een droomplekje! Lijkt me heerlijk om te winnen en even lekker met mijn ❤️ Even een weekendje zonder kids bij te komen van de kinderhectiek.

 • Reply Marcella 14 maart 2018 at 15:09

  Wat een heerlijke plek! Ik wil onwijs graag de Friese Wouden ontdekken én vastleggen op mijn blog, dus ik kom er graag een extra relaxt weekend van maken met een fijne overnachting! Ik duim!

 • Reply Danny | Reizen & Reistips 14 maart 2018 at 15:40

  Leuke winactie en ik wil wel eens een gokje wagen. Ik ben echt nog nooit in het noorden van Nederland geweest, op uitzondering van Texel. Het wordt eens tijd dat ik daar ook eens ga kijken. En als dat direct op zo’n locatie zou kunnen.. ideaal! 🙂

 • Reply Mellisa 14 maart 2018 at 19:51

  Wat een leuke winactie! Ik doe mee! We hebben al veel van de wereld mogen zien, maar zijn werkelijk nog nooit samen in Nederland weg geweest. Lijkt me een mooie start om dat eens te gaan doen.

 • Reply Afineke de Vries 14 maart 2018 at 20:39

  Zou dit geweldig vinden, we zijn bezig met onze voorouders en die komen voor een heel groot gedeelte uit de Walden! Wil graag terug naar mijn roots en een weekendje hier op stap, samen met mijn man.

 • Reply Hiltjse 14 maart 2018 at 22:43

  Tjonge sa ticht by en ik kin t net iens?

  wa wyt bin ik de gelôkige die op dit daalderse plâkje een peer nachten mei koesse

 • Reply Jenny de vries 15 maart 2018 at 09:18

  Hier doe ik heel graag aan mee. En wel voor mijn ouders die zich op alle vlakken inzetten als vrijwilligers.. Niks is ze teveel… Daaron zou ik ze graag op deze manier in het zonnetje willen zetten….

 • Reply Jeroen van Enk 15 maart 2018 at 09:57

  Wouw wat mooi. Mijn vrouw en ik hebben het er al eens vaker overgehad, om eens te slapen in een B&B. Het lijkt ons een hele mooie ervaring! En als ik de foto’s zo zie voel ik mij al ontspannen. Ik wil graag mee doen aa. Jullie actie. En hoop dat ik mijn vrouw hier mee kan verrassen 🙂

 • Reply Lotte 15 maart 2018 at 10:16

  Onze lieve lieve mama Jinke, ondanks alles is ze de beste en liefste moeder die je kan hebben.
  Ik gun haar dit weekendje weg omdat zij het zo verdient om even er uit te zijn, te genieten en in de rust te zijn. En natuurlijk om dat de naam helemaal past. We houden van van je mama, liefs Lotte en Romy

 • Reply Jenneke sliep 15 maart 2018 at 12:28

  Als je ernstig ziek bent maak je de balans op wn doe je dingen die je geaag wil doen. Omdat ze op je bucketlist staan of omdat je graag samen wil zijn met de liefsten op een bijzondere plek. Dit is vast zo’n plek waar we nachtenlang gesprekken kunnen voeren, kunnen lachen, huilen maar bovenal genieten ! ❤️

 • Reply Henk 15 maart 2018 at 17:31

  Ik heb een nieuwe vriendin ontmoet nadat we toevallig elk anderhalf jaar weduwe waren. Het leek mij leuk om haar te verrassen met z ’n weekendje weg zodat we elkaar beter leren kennen. en daar samen nog lang over mogen na praten.

 • Reply Jenny 15 maart 2018 at 18:39

  Wat een leuke winactie!

  M’n vriend en ik gaan ons volgende maand registreren als partners, een weekendje weg zou erg leuk zijn.

 • Reply Marja Legius 15 maart 2018 at 20:34

  Vanuit Brabant gaan we graag naar het mooie hoge Noorden omdat we de Friezen altijd zo gastvrij en spontaan vinden. We voelen er ons dan altijd ook meer dan welkom. We hopen met dit pareltje zelf kennis te mogen gaan maken

 • Reply Judith 15 maart 2018 at 21:01

  Wat een heerlijk plekje! Ik zie mezelf al helemaal liggen in die hangmat. Even lekker tot rust komen en de prachtige omgeving verkennen. Samen met mijn nieuwe liefde 😍 Dat is waarom ik mee doe met deze winactie.

 • Reply Aimy 16 maart 2018 at 08:30

  Wat een suuuper gave actie!! En wat een huisje💚 prachtig die heerlijke rustige omgeving. En Friesland is een plek waar ik (en mijn ouders) eigenlijk nooit echt zijn geweest! Ik wil graag meedoen met de winactie voor mijn ouders! Gewoon om ze te bedanken voor alles! Zij zijn gek op wandelen en fietsen en verdienen een lekker weekend weg.

 • Reply Diana 16 maart 2018 at 09:53

  Wat een prachtige actie. De reden dat ik mee doe is omdat ik een vriendin wil verrassen. Eigenlijk is dit een vriendin die net weer in mijn leven is gekomen. Toen ik 16 was waren wij de dikste vriendinnen, samen met haar zusje en nicht waren wij een hecht vriendinnengroepje. Door verschillende interessen raakte we elkaar uit het oog. Ik bleef contact houden met haar zusje wie nu mijn beste vriendin in. Maar helaas zit er een ziekte in die familie wat in houd dat als je het krijgt je niet lang mee te leven hebt. Ook de weg ernaar toe is zeer slopend en ze takelt langzaam af. En helaas heeft zij het als enige geerft. Omdat niemand in haar omgeving van reizen houd hebben wij besloten om samen de wereld te ontdekken zolang het nog gaat. We gaan dit jaar al samen naar Rome omdat dit haar droom is en die kunnen we nu uit laten komen. Door dit samen door te maken is onze vriendschap weer als van ouds en voelt het niet anders dan toen. Ze heeft in april nog een weekje vakantie (want ze werkt nog gewoon) en ik zou haar dan graag willen meenemen. Dit verdient ze en ik denk echt dat ze hier even tot rust kan komen. Ik ben blij dat ik haar weer terug heb in mijn leven.

 • Reply Martin 16 maart 2018 at 21:03

  Dat ziet er mooi uit zeg…heel leuk! Wat gaaf ook dat je reeen hebt gezien…dat blijf ik bijzonder vinden…hoe vaak ik ze ook zie! Friesland is en blijft een hele leuke provincie!

 • Reply Elisa van der Sluis 17 maart 2018 at 12:41

  Leuke actie! Ik zou graag meedoen aan de actie om mijn lieve vriend te verrassen. Hij is gek op dit soort bestemmingen en heeft de laatste tijd heel wat meegemaakt. Ik denk dat hij het heerlijk zou vinden om hier even tot rust te komen en te genieten van de mooie omgeving.

 • Reply Irene 17 maart 2018 at 19:01

  Oeh, mij lijkt het Finse huisje én het Swaddehuisje helemaal geweldig. Jammer genoeg geldt de winactie voor 2 personen, anders zou ik dolgraag m’n kinderen graag willen verrassen met een weekendje in de Friese natuur! Door misverstanden op school hebben we namelijk onze meivakantie moeten annuleren. Maar mocht ik toch winnen en ik mag 1 persoon meenemen, dan ga ik met m’n allerbeste vriendin!

 • Reply Marianne Scholten 18 maart 2018 at 11:28

  Geweldig. Mijn grootouders zijn ooit van Friesland naar het zuiden van Nederland geïmmigreerd. Ik heb dus ietwat Fries bloed. We komen er helaas niet heel vaak. Een uitgelezen kans om met mijn man, zus of vriendin eens goed de prachtige natuur in Nationaal Landschap de Friese Wouden en het Lauwersmeergebied te gaan verkennen, en te genieten van een prachtige overnachtingsplek!

 • Reply Hilda 18 maart 2018 at 11:58

  De Wâlden zijn een ongerept, veelzijdig want bos en water, sfeervol stuk Fryslân. Eigenlijk een beetje een geheim. Goed bewaard, maar popelend om zich te onthullen. Jinkepaed past exact in dit beeld, want wát een fijne foto’s en wervend verhaal. Hou het klein, maar wél groot genoeg om de belofte te ontdekken.

 • Reply Barbara Gulickx 18 maart 2018 at 16:58

  Ik zou graag mijn partner Ybele verrassen met dit leuke weekendje weg. Hij komt oorspronkelijk uit Friesland (Holwerd) maar hij heeft voor mij, bijna 23 jaar geleden, de Friese klei ingeruild voor de Zeeuwse klei 😉 Dit jaar zijn we in juli alweer 25 jaar samen. Dit zou ik graag met hem willen vieren in zijn geboorte provincie waar hij eigenlijk alleen nog maar komt als hij zijn familie bezoekt. Wat zou het mooi zijn om onze liefde te vieren in deze prachtige omgeving!

 • Reply Michal 19 maart 2018 at 22:58

  Leuke actie Carolien! Ik doe graag mee. Die accommodaties zien er zo fijn uit! En ik ken de streek nog niet. Ik denk dat ik mijn dochter F meeneem. Die heeft nog een weekendje quality-time met mij tegoed en volgens mij vindt ze het heerlijk met z’n tweetjes in zo’n huisje….

 • Reply Henk Bron 21 maart 2018 at 11:04

  Ik wil ook graag meedoen .
  Lekker genieten samen met m n nieuwe vriendin.
  in een mooie omgeving .elkaar beter leren kennen .

 • Reply Naomi 21 maart 2018 at 13:32

  Gave accommodatie! Heerlijk even een weekendje weg en het dagelijks leven ontvluchten om even helemaal op te laden! We zijn druk met onze bruiloft dus al genoeg kosten. Ontspanning heeft uiteindelijk iedereen nodig maar het is zo moeilijk als je thuis bent!

 • Reply Eva 24 maart 2018 at 09:11

  Het lijkt me super om een paar daagjes weg te kunnen met mijn meisjes als hun papa aan het werk is, weet zeker dat ze het geweldig zouden vinden.

 • Reply Jinke Luhoff 30 maart 2018 at 09:48

  Ben zo benieuwd! Al kan de deelname al niet meer stuk. Twee prachtige comments van m’n geweldige dochters Lotte en Romy van Dam.
  Ik hou ontzettend veel van jullie en ben onwijs trots op jullie! Jullie zijn samen met jullie broertje Jelle mijn fundament en mijn baken. Ook in onzekere tijden zoals nu. We hebben het goed met ons vieren en met God. Ook al vraagt het leven soms veel van ons. We hebben elkaar intens lief en dat is altijd en overal. Heel veel liefs van jullie moeder Jinke ♡♡♡

 • Reply Nelleke 31 maart 2018 at 20:42

  Een prachtig stukje Friesland, rust, natuur en volop genieten. Voor ons zo dichtbij maar zo onbekend. Ik zou heel graag hier willen overnachten en volkomen tot rust te komen. Als ik dit zelf mag beleven, zal ik deze accommodatie zeker met stip aanraden bij onze fietsdeelnemers en iedereen hiervan mee laten genieten. Friesland (be)leeft!

 • Reply Buysse 15 juli 2019 at 09:34

  Kan je geloven dat ik als fervente reiziger nog nooit in eigen streek en land Friesland op reis ben gegaan. Ik zou wachten tot mijn pensioen, maar wat als ik het niet haal ?

  • Reply Carolien 26 juli 2019 at 11:12

   Tijd om echt die kant eens op te gaan, want Nederland is gewoon ook zo mooi 🙂

 • Reply Mirre 15 juli 2019 at 10:31

  Wat een fijn plekje! En jammer dat de winactie al verlopen is!

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.