Australië Oostkust reisverslag

Hierbij ons uitgebreide Australië Oostkust reisverslag. Onder categorie Oostkust Australië kun je informatie vinden per gebied of thema. Veel leesplezier!

26 t/m 27/7    Brussel – Sydney

Midden in de nacht ging de wekker in ons hotel in Brussel. Om 7.30u vertrok onze vlucht naar London, daar moesten we een paar uur wachten voordat onze vlucht naar Sydney (via Singapore) vertrok. Deze vlucht had ook nog eens zo’n 3 uur vertraging, helaas. Niet echt fijn. Gelukkig ging de vlucht naar Sydney voorspoedig. We hebben tv gekeken en ook best veel geslapen (Natalie ook). Om 21.30 uur landden we in Sydney. Met een taxi reden we naar het hotel. Na een heerlijke douche doken we allemaal snel onder de wol.

IMG_3582

 

28/7    Sydney – met de ferry naar Taronga Zoo

Na een heerlijke nachtrust hebben we moeite om op te staan. Toch proberen we meteen in het juiste ritme te komen dus staan we op en gaan lekker ontbijten. We zijn al vaker in Sydney geweest (2000 en 2003) dus we blijven dit keer maar 1 dagje in deze stad. We lopen na het ontbijt naar Circular Quay. Daar vandaan vertrekken we met de ferry naar Taronga Zoo. Deze dierentuin ligt tegen een helling aangebouwd, dus bij de entree gaan we eerst met een kabelbaan naar boven. Daarna wandelen we op ons gemakje langs de dieren naar beneden. We laten ons ook nog fotograferen met een koala. Het is een erg leuke dierentuin, waar we vooral de Australische dieren bekijken. Zo heeft Natalie alvast kennisgemaakt met de Australische fauna.

IMG_6518IMG_6517IMG_6512

29/7 Sydney- Blue Mountains

Vandaag kunnen we onze huurauto ophalen. We hebben een Nissan X-trail, een AWD. Na enige tijd zoeken, komen we op de goede weg naar de Blue Mountains. Een mooi gebergte in NewSouthWales. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed, vandaar dat deze bergen ‘de Blauwe Bergen’ heten. Het uitzicht over deze Australische bergen met diepe ravijnen, watervallen en struiken is adembenemend. De Blue Mountains behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. We zijn hier in 2000 ook al eens geweest, maar dat was maar heel kort op doorreis dus nu willen we er echt wat meer tijd voor nemen. We lopen vandaag naar een uitkijkpunt, zodat we de Wentworthfalls (waterval) goed kunnen zien. We blijven twee nachten in een cabin op het Blackheath Caravan Park.

IMG_3589 Australië Oostkust reisverslag IMG_6633IMG_3600
IMG_6631 IMG_6635

30/7 Blue Mountains

We hebben vandaag de hele dag de tijd om de Blue Mountains te verkennen. We gaan met een heel steil treintje naar beneden (dal in). Vroeger reed hier een mijntreintje. Beneden lopen we de boardwalk (wandeling over planken) van zo’n 2,5km. Daarna gaan met de sky cable (kabelbaan) weer naar boven, naar het vertrekpunt. Hier drinken we een lekker bakje koffie en genieten van het zonnetje. ’s Middags rijden we naar Evans Lookout en Govet’s Leap, mooi uitkijkpunten. ’s Avonds wordt het koud en we zijn blij dat we een extra slaapzak hebben gekocht.

IMG_3605
IMG_6667 IMG_6669 IMG_6676IMG_6685IMG_6686 bewerkt

IMG_3620 IMG_3599

31/7 Blue Mountains – Nelson Bay

Na het ontbijt rijden we de Blue Mountains uit. We rijden een mooie toeristische route door Wollemi NP en Yengo NP naar Nelson Bay. We vinden weer een cabin op een camping (Fingal Bay Holiday Park). Hier zitten de gekleurde parkieten in de bomen. We zitten vlakbij zee, helaas is het water nog steeds erg fris (ca. 16 graden).

IMG_6702

1/8 Nelson Bay

Na het ontbijt gaan we naar de haven om te kijken of we met een bootje mee kunnen om dolfijnen te spotten. Om 10.15u. vertrekt er een boot waar nog plek is. We zien onderweg wel dolfijnen, maar ze zijn niet zo heel actief. Op de boot is het heel erg koud. Natalie gaat halverwege dan ook liever binnen thee drinken (met koekjes).

IMG_6710 IMG_6721

’s Middags rijden we nog wat rond in de omgeving. Eerst op zoek naar koala’s, maar die zagen we niet. Daarna naar de zandduinen. Dat was mooi om te zien. Je had een permit nodig om er te rijden dus we hebben maar een klein stukje gereden om te kijken en foto’s te maken. Vervolgens nog even naar One mile beach, hier waren ze aan het surfen op hele hoge golven, mooi om te zien. Tenslotte nog naar GanGan lookout. Vandaaruit hadden we een mooi uitzicht op Port Stephans Bay.

IMG_3651 IMG_3653IMG_6737 IMG_6743
IMG_6736 IMG_6744

IMG_6749 IMG_6751 IMG_6759

Daarna een drankje op de camping, lekker relaxen. Natalie speelde met een Australisch meisje in de speeltuin. Af en toe moesten we even wat vertalen maar verder konden de meiden samen prima spelen, geen taal nodig 😉 We gingen ook nog even met z’n drietjes naar het strand vlakbij ons huisje. Natalie trok haar badpak aan en speelde samen met mij aan de waterkant, lekker pootje baden. Het water is nog maar 16 graden dus nog niet echt geschikt om lekker in te zwemmen.

IMG_6766 IMG_6770 aangepast

2/8 Nelson Bay – Coffs Harbour

Vandaag rijden we weer een stukje verder naar het noorden over de Pacific Highway. Een soort snelweg, maar absoluut niet te vergelijken met de snelwegen bij ons. Ook waren er regelmatig werkzaamheden onderweg, dus we waren wel even onderweg. Maar na zo’n 5- 6 uur rijden kwamen we aan bij Coffs Harbour, een plaatsje aan de kust. We vonden snel een cabin op een caravan park vlakbij het strand, Park Beach Caravan Park. De cabins worden wel steeds duurder, gelukkig wordt het ook steeds warmer dus we kunnen bijna gaan kamperen in ons eigen tentje. We halen boodschappen voor 2 dagen, makkelijk met een grote koelkast in de cabin. We vragen informatie over PetPorpoise bij de receptie. Dit is een attractiepark(je) met dolfijnen, vlakbij de camping. Zwemmen met dolfijnen vinden we wel erg duur, het worden dus gewone kaartjes voor morgen. We kijken nog even op het strand, maar deze zijn ze net aan het opspuiten dus het is er een beetje een rommeltje. De rest van de middag blijven we op de camping, waar Natalie zich vermaakt met Australische kinderen op het springkussen.

3/8 Coffs Harbour

Na het ontbijt rijden we naar Pet Porpoise. We zijn er als eerste, het ligt namelijk vlakbij de camping. Omdat het geen schoolvakanties zijn in Australie is het erg rustig vandaag. We mochten gelijk naar de dolfijnenpool, waar we kennismaken met twee dolfijnen. We mochten ze onder de kin kietelen en met de bal spelen. Erg leuk! Wij (en met name Natalie) krijgen er geen genoeg van. Daarna mogen we een voor een met de dolfijn op de foto terwijl de dolfijn ons een kus gaf. Dit trucje deden we ook nog een keer met een zeeleeuw (brr. wat kriebelen die neusharen!) . Na het kussen begon de show met dolfijnen en zeeleeuwen. Ook hier mochten de kinderen (en ouders, natuurlijk wordt Alwin weer uit de groep gepikt om mee te helpen!) weer helpen. Het was een hele leuke show. Na de show mochten we nog de dolfijnen aanraken. En Natalie mocht ze nog een liedje laten zingen. Natalie kreeg er geen genoeg van. Na de show mochten we ook nog vissen/haaien en pinguins voeren.. ook leuk, maar de dolfijnen stalen toch echt de show vandaag. Natalie weet het nu zeker, ze wil dolfijnentrainer worden later! Zelf heb ik er toch wel dubbele gevoelens bij, hoe leuk het ook is om ze zo dichtbij te zien (en dat is leuk!), ik zie de dieren toch het liefst in het wild.

Australië Oostkust 2009 Australië Oostkust 2009 Australië Oostkust 2009

Terug op de camping wil Natalie erg graag zwemmen in het zwembad. De buitentemperatuur is heerlijk, maar het zwembadwater blijkt nog erg koud. Natalie gaat toch even zwemmen (bikkel!), en wij relaxen lekker op de stoelen. Na de lunch rijden we naar Dorrigo NP (regenwoud). Hiervoor moeten we flink klimmen met de auto via een slingerslanger route. In het regenwoud nog een stukje gewandeld. Bij de uitgang van het visitorcenter zagen we nog een walibi zitten. Op de camping vermaakt Natalie zich nog even op de trampoline en koken wij een heerlijk gezond potje in de cabin. Een zeer geslaagd dagje.

Australië Oostkust 2009

4/8 Coffs Harbour – Helensvale

We rijden weer een stukje nooderlijker naar Helensvale aan de Gold Coast. We willen daar een bezoekje brengen aan een van de vele pretparken. Het vinden van een camping had wat voeten in de aarde. Toen we het bijna hadden opgegeven zagen we ineens een bordje staan. De cabins waren allemaal bezet en over kamperen twijfelden we nog steeds (het is ‘snachts nog steeds maar zo’n 6 graden). We namen daarom maar de dure (en luxe!) motelkamer voor 2 nachten. We zetten eerst onze spullen weg en verkennen de camping. Terwijl wij even wat drinken kan Natalie even lekker rustig knutselen. Na het relaxen rijden we naar Surfers Paradise, the place to be aan de Gold Coast. Hier wandelen we een stukje over het strand en kijken naar de surfers. De golven zijn niet erg spectaculair, minder dan bij Nelsonbay. De surfacties vallen dus wat tegen. We kijken nog wat bij de shops en eten een hamburger bij de McDonalds. Natalie helemaal blij! Het is al donker als we terugrijden dus even opletten geblazen. We vinden onze kamer gelukkig snel terug. Terwijl Natalie op bed ligt bestellen wij kaartjes voor morgen voor Movieworld, dat ligt aan de andere kant van de snelweg.

IMG_3698 IMG_3704

5/8 Movieworld

We hebben heerlijk geslapen in de zachte, luxe bedden. Bij de motelkamer zat ook een ontbijt, helaas stelde dit niet veel voor. Na het ontbijt liepen we naar Movieworld. Het park ging om 10.00u open. Het is een leuk park met een aantal leuke attracties zoals Spooky Scoobidooride, de roadrunner (kinderachtbaan), wildwest watersplash en een aantal leuke shows, waarbij de (auto)stuntshow er wel uitsprong. Het was gelukkig niet druk dus we hoefden niet lang in de rij te staan. Heel relaxed allemaal. Natalie genoot er ook erg van. Ze kreeg ook nog een mooie gezichtsschildering (schmink) dus ze was helemaal in haar nopjes. We wilden ook ’s avonds in het park eten, maar alles was al dicht dus we aten (weer) bij de Mac vlakbij ons motel. Morgen maar weer eens gezond eten.

Australië Oostkust 2009
Australië Oostkust 2009 Australië Oostkust 2009

6/8 Helensvale – Cleveland

Na het ontbijt kijken we op internet nog hoe we vandaag moeten rijden en wat we aan plannen hebben. Daarna gaan we op pad naar Cleveland. Daar zoeken we een informatiecentrum op, waar we de nodige brochures verzamelen en vragen om meer info over Stradbroke Island, een eiland voor de kust van Brisbane. We moeten toch zelf bellen om een camping te reserveren. Dat doet Alwin dan ook. Gelukkig blijkt er nog plek zat te zijn op de Adder Rock Camping. We reserveren voor 3 nachten. Lekker de tijd om het eiland te verkennen en te relaxen. De ferry boeken we bij de infocentrum, niet echt goedkoop, maar ja.. dan heb je (hopelijk) ook wat. Daarna gaan we op zoek naar een camping voor 1 nacht, die vinden we iets verderop, zo’n 20min. vanaf de ferry. We zetten voor het eerst de tent op deze vakantie. Na de lunch, vinden we het wat te laat om Brisbane nog te gaan verkennen, we hebben er eigenlijk niet zo’n zin meer in. We besluiten wat te rommelen op en om de camping, wasje draaien (hoognodig) en wat boodschapjes doen. Na een simpel maal op ons 1 pitstoestelletje duiken we vroeg in ons slaapzakje (het is ’s avonds nl. nog best fris).

7/8 Cleveland – Stradbroke Island

’s Ochtends doen we het rustig aan, de ferry vertrekt pas om 11.00uur. We zijn al om 10.00uur bij de ferry, daarom drinken we nog een bak koffie bij het ‘terminal café’. Er zijn veel 4WD auto’s met visuitrusting die klaar staan voor de oversteek naar het eiland. Onze auto is maar klein vergeleken met deze auto’s. We zien veel Australische toeristen en weinig ‘buitenlandse’ toeristen. Dat geeft wel een goed gevoel, gaan we toch nog een plekje in Australië ontdekken waar weinig ‘buitenlandse’ toeristen komen (kan ook komen door de hoge ferrykosten ; ) ). De overtocht duurde 45 minuten. Onderweg zagen we nog dolfijnen, schildpadden en waarschijnlijk nog een zeekoe (een donkere schaduw). Die komen hier ook veel voor, maar ze zijn moeilijker te zien omdat ze nogal schuw zijn. Na de overtocht rijden we naar Adder Rock camping. Een mooie camping met een aantal tentplekken valkbij het strand. Wij kiezen een van deze plekjes en zetten onze tent op. Het is erg rustig op deze plekken, dus veel ruimte. Het is echt een lekker plekje, zo bij het strand. De zee is nogal ruig hier, zwemmen wordt afgeraden, poedelen en pootje baden kan wel. Als de tent staat lunchen we wat en gaan dan kijken welke winkels er zijn en doen we nog wat boodschappen. Na boodschappen doen gaan we naar het strand. Pootje baden, schelpen zoeken en zandkastelen bouwen. We vermaken ons er prima. Voordat de zon ondergaat koken we een eigen pastapotje. Tijdens het eten hebben we uitzicht op een hele mooie zonsondergang in de zee.. alles kleurt oranje, schitterend. Je kan een slechter uitzicht hebben bij je diner! Na een spelletje is het tijd voor Natalie om naar bed te gaan. Ze valt meteen in slaap… komt waarschijnlijk door de zeegeluiden op de achtergrond. Wij genieten ook van de rust en stilte (nou ja… op de zeegeluiden na dan ) en lezen een boek totdat onze ogen dichtvallen.

Australie Oostkust 2009 Australie Oostkust 2009 Australie Oostkust 2009 Stradbroke islandAustralie Oostkust 2009 Stradbroke island

8/8 Stradbroke Island

Na het ontbijt met uitzicht op zee (wat is het hier toch een paradijs!), vertrekken we naar Point Lookout voor de North Gorge Walk. We zien gelijk een paar walvissen (ver weg) die erg actief zijn, echter we waaien ook helemaal uit ons hemd. En doordat het zo hard waait zijn we al snel verkleumd. We besluiten morgenochtend terug te komen voor de wandeling naar de lookout. We rijden nu naar de Brown en Blue lakes. We proberen de 4wd route maar daar is onze auto toch niet echt geschikt voor, we lopen al snel vast. We nemen geen risico’s en draaien ons om en nemen de geasfalteerde weg. Eerst gaan we naar Brown Lake, hier kun je met de auto gewoon komen. Natalie ziet gelijk het speeltuintje en kan zich even lekker uitleven. Het water van het meer is echt bruin, dat ziet er raar uit. Heel apart, een beetje geel/bruin. Je kunt er zwemmen maar dat doen we niet. Het water wordt bruin door de bladeren van de Paperbark Melaleuca and Ti-trees Leptospermum (bomen) die rondom het meer staan. Deze bladeren kleuren het water theebruin. We rijden verder naar Blue Lake. Daar kun je niet met de auto komen. Het is nog 2,6 km lopen (5,2km retour). Een behoorlijk eind voor Natalie, zeker omdat het pad nogal eentonig is. Toch loopt ze het hele stuk zelf. Het meer is inderdaad helemaal blauw. We zien onderweg weinig wildlife, helaas (wel bordjes met kangaroes en koalas). Na het wandleen gaan we weer naar Point Lookout, daar lunchen we uitgebreid bij Fishes met calamari, burger & chips. We doen nog inkopen voor onze ‘picknick’ vanavond. We hebben aan Natalie beloofd dat we vanavond met lekkere hapjes op het strand gaan ‘picknicken’ totdat de zon ondergaat. Natalie is er helemaal vol van en loopt in de winkel fanatiek lekkere hapjes te zoeken. Ook koopt ze servetten die ze bij de camping zelf gaat versieren met haar viltstiften.. wat een feest ; )

IMG_3778 IMG_3779 IMG_3780IMG_3782IMG_3783 IMG_3785IMG_3787

We vermaken ons ’s middags op het strand. Rond 17.00uur halen we onze picknickspullen erbij en installeren we ons tegen een boomstronk, klaar voor de zonsondergang. Met in de ene hand een crackertje brie en in de andere hand een lekker koud drankje zien we de zon in de zee zakken. Het is een mooi gezicht en je hebt niet veel meer nodig om even simpelweg gelukkig te zijn! Daarna koelt het snel af dus gaan we snel terug naar onze tent. We liggen allemaal vroeg onder de wol. Lekker warm in ons slaapzakje (want door de wind is het vandaag kouder dan gisteren).

IMG_3792IMG_3793

9/8 Stradbroke Island

Vandaag rijden we naar Point Lookout voor de Gorge Boardwalk. Deze wandeling kan je normaal helemaal rondlopen, maar nu werd er aan gewerkt en een deel was afgesloten. Je kon de wandeling nu in twee gedeelten doen. We liepen eerst het verste gedeelte. We zagen wel wat walvissen in de verte, maar niet zo goed als gisteren. Wel zagen we spectaculaire uiteen spattende golven. Ook zagen we een aantal dolfijnen. Na het eerste gedeelte van de wandeling dronken we lekker een cappuccino met een muffin bij de bakery. Na deze koffiestop liepen we het tweede gedeelte van de Gorge Walk. Hier hebben we een hele tijd op een uitstekende rots gezeten. We zagen heel veel dolfijnen bij elkaar (Natalie telde er wel 19) en ze waren ook heel actief in de golven. Leuk om te zien. We zien ook wat walvisactiviteiten (met name ‘spuiten’), maar niet zoveel als gisteren, toen sprongen ze echt uit het water.

Australië Oostkust reisverslagIMG_6838Australië Oostkust reisverslag

Na de Gorge Walk reden we naar Amity Point. Hier kochten we brood en melk en gingen we lunchen aan de picknicktafels met uitzicht op zee en dichtbij een speeltuintje (vond Natalie erg leuk). Er was ook een veilig afgezet stukje zee (er schijnen weleens haaien voor te komen). Hier poedelde Natalie ook nog even in, maar het water was te koud volgens haar. ‘s Middags keerden we weer terug naar de camping. Tijd voor een wasje en daarna lekker naar het strand. Nog even naar de winkels om vlees voor bbq, maar helaas, al het vlees is op.. alleen nog maar hotdogs. We eten dan maar broodje hotdog met een salade.. Het smaakte goed. Als toetje kregen we weer een schitterende zonsondergang, van oranje, naar roze naar rood..We genieten er van, want we weten niet of en wanneer we weer zo’n uitzicht krijgen. We genieten ook nog even van de zeegeluiden… voordat we onze ogen sluiten.

IMG_3806

10/8 Stradbroke Island – Rainbowbeach

We doen het rustig aan, want de ferry vertrekt pas om 12.00uur. We rijden nog even naar Point Lookout voor een laatste cappu daarzo met lekkers en we wandelen nog even naar de ‘uitkijkrots’om te zien of er nog ‘wildlife’te zien is. We zien wat dolfijnen en in de verte ook nog wat walvissen spuiten, maar het is erg ver weg. Na het kijken reden we naar de ferry bij Dunwich. We vinden het jammer om weg te gaan, want we hadden een heel fijn campingplekje.. aan de andere kant, drie dagen is ruim voldoende om het eiland te verkennen, dus weer tijd om verder te gaan. Op de boot drinken we nog maar eens een cappu. Dit keer zien we tijdens de overtocht geen dieren in het water. Via de motorway M1 reden we over de Toll Bridge door Brisbane. Daar hadden we s’ochtends nog voor ‘betaald’ via de telefoon met creditcard. Daar werden we nog op gewezen door de NL-ers die we op de vorige Brisbane camping tegenkwamen. Sinds 1 aug 09 moet je in het bezit zijn van een pas of er een tijdelijk aanvragen (moet je ook maar weten) anders betaal je 100 dollar..en nu maar een paar dollar… Na Brisbane reden we via de toeristische Steve Irwin Road langs de glasshouse mountains. Je had vanaf de weg een mooi uitzicht op de verschillende pieken (ooit vulkanen). Bij het lookout café aten we een lekkere sandwich + smoothie. Mjammie.. we kunnen er weer even tegenaan. Daarna rijden we naar TinCanBay. Hier is slechts een caravanpark en die heeft maar kleine lelijke tentsites (of zijn we te verwend geraakt door die van Stradbroke Island?). Dan maar naar Rainbowbeach. De eerste caravanpark die we daar zien zijn we ook niet echt blij mee. Het is inmiddels donker aan het worden dus we moeten nu toch snel iets vinden. Gelukkig is het tweede caravanpark beter (voor zover we in het donker kunnen zien). We zoeken een plekje en zetten snel de tent op. Daarna rijden we naar Rainbowbeach center voor een hapje eten. Op de camping zitten we naast een grote bejaarden club.. wat maken die een lawaai zeg! Gelukkig maken ze het niet al te laat en kunnen wij ook nog lekker gaan slapen.

glashousemountains panorma1IMG_6887IMG_6891bIMG_3813

11/8 Rainbowbeach

We zijn weer vroeg wakker (6.30u) en we gaan op tijd ontbijten in de campkitchen (voordat de bejaarden wakker worden). Daarna gaan we na een douche op weg naar Rainbowbeach. Hier doen we wat inkopen. We gaan ook even naar het strand, dat lager ligt en via trappen bereikbaar is. Na een cappuccino op een terras informeren we bij het visitor center wat de wegcondities zijn in Coolooloo NP. We zouden graag wat off the road willen gaan, maar helaas met onze X-trail komen we niet erg ver, te weinig hoogte. We proberen eerst een 4WD weg die te doen zou moeten zijn, maar we zien al snel dat het niet verstandig is om te doen. Daarna rijden we via de geasfalteerde weg naar het inskippoint, waar de ferry naar Fraser Island vertrekt. Daar kijken we even rond op het strand. We vervolgen onze weg via een unsealed road, maar wel te berijden met een gewone auto. Deze komt uit bij een picknickplaats in de ‘jungle’. Hier eten we een broodje. Helaas worden we lastig gevallen door een vervelende bush turkey (soort kip) die door andere mensen is gevoerd. We lopen ook nog een kleine route door het regenwoud. We rijden verder naar Carlos Sanddune, om daar t ekomen moeten we ongeveer nog 25 min. lopen (heen en weer). Het was een mooie, hoge zandduin. We zagen ook paragliders die hiervanaf vertrokken. Leuk gezicht. We keren even terug op de camping en relaxen met een lekker ijsje even bij de tent. Daarna vertrokken we met onze handdoeken naar het strand. Lekker relaxen, zwemmen (oppassen geblazen de stroming is sterk) en wandelen langs de gekleurde rotsen waar Rainbowbeach naar genoemd is. We rijden ook nog even met onze auto op het strand..apart, maar dat doen ze hier in Australië op meer plaatsen. Op de camping spoelen we het zand van ons af en daarna eten we een lekkere pizza in het centrum. Ergens anders drinken we nog een cappu. Zo sluiten we ook deze dag weer goed af. Jammer dat we niet off the road konden in het NP, maar het was toch nog een leuk dagje.

IMG_3819        IMG_3820
IMG_3822        IMG_3824IMG_6894IMG_6898bIMG_3826IMG_3832IMG_3834

12 / 8 Rainbow Beach – Hervey Bay

We laten Rainbowbeach achter ons en vertrekken vandaag richting Hervey Bay. We namen de binnendoorroute naar Maryborough. Dit is – voor Australische begrippen – een oud stadje met mooie gebouwen. We lopen even door Warfstreet om de gebouwen te bekijken en drinken er een bakje koffie. Daarna door naar Hervey Bay. Hier waren we rond 11uur. We kozen voor Scarness beachfront camping, een camping direct aan het strand. Hier hebben we zo’n 10 jaar geleden ook al eens gestaan. Als de tent staat en de boodschappen gedaan zijn, gaan we lekker naar het strand. Even lekker zwemmen.  Na een tijdje komen er echter steeds meer wolken en vinden we het niet meer zo lekker op het strand. ’s Avonds na het eten begint het te onweren en te regenen (voor het eerst deze vakantie). We kruipen maar even in de auto met chips en een muziekje en daarna op tijd naar bed.

IMG_3836 recht IMG_3839 Australië Oostkust reisverslag

13/8 Hervey Bay

We doen het rustig aan ’s ochtends. Aan het eind van de ochtend rijden we nog even naar de Urungan pier. Die wandelen we op en neer en kijken naar de vissen die bij de pier zwemmen. We drinken nog een bakje koffie. Om 12.00uur moeten we klaar staan bij de bushalte voor de Whalewatchtour. Met een bus reden we naar de Marina waar de boot een uurtje later vertrok. Het was vrij ‘wild’ water en al gauw werd duidelijk dat we op een verkeerde plek op de boot zaten (we werden drijfnat). elukkig konden we nog opschuiven en enigszins droog zitten. We kregen na ca een half uur varen een lunch geserveerd. Het was lastig om je eten te halen want de boot ging wel erg op en neer. Er waren ook een paar mensen zeeziek. Wij  hadden gelukkig nergens last van. Na ca. 1,5uur varen zagen we de eerste walvissen. Ze waren nog wat ‘mat’ en zwommen alleen wat heen en weer en bleven ook wat op een afstand. Na een tijdje werden ze wat actiever. Net toen we even wat  minder aan het opletten waren sprong er een walvis vlakbij de boot hoog uit het water. Ik zag het nog net gebeuren, maar Alwin en Natalie niet. Natalie was helemaal teleurgesteld. Gelukkig bleek dit nog maar het begin te zijn. Tegen het einde van de tour, gaven 2 walvissen nog even een showtje weg, vlakbij de boot. Ze sprongen om de beurt hoog uit het water, soms achterste voren en niet een keer, maar wel 25x of zo. Echt FANTASTISCH om het van zo dichtbij te zien. Wat een sprongen en wat een splash als ze weer terugvielen/duiken. Ik zei nog zo geen bommetje ; ) Heel mooi en bijzonder om dit zo te kunnen zien. We zijn er helemaal vol van dat we dit zo hebben mogen meemaken. Ook Natalie is onder de indruk. Bij de tent wil ze meteen opa en oma bellen om het te vertellen. Om ca. 18.00uur kwamen we pas weer op de camping. Bij de receptie informeren we nog hoe duur het is om 1 dag naar Fraser Island te gaan (met eigen 4×4), maar dat bleek te duur, jammer. We doen snel nog wat boodschappen en we maken een roerbakschotel van wat restjes in de campkitchen. Hier praten we nog met verschillende anderen, gezellig.

IMG_6930Australië Oostkust reisverslagIMG_6962Australië Oostkust reisverslag

14/8 Hervey Bay – Clairview

Vandaag rijden we weer verder, richting McKay. Het is een lange, saaie reisdag. We zien weinig leuks onderweg, alleen veel kangaroe-lijken en die stinken enorm. We hebben overigens nog geen levende ‘wilde’ kangaroe gezien en ik ben bang dat dit ook niet gaat gebeuren aan de Oostkust. Het is hier veel drukker geworden dan 10 jr geleden. Om ca 16.00u zoeken we een camping. De eerste die we tegenkomen is in Clairview. Een echte Australische (beetje shabby) camping, waar net de karaoke start (tot vreugde van Natalie). Er is veel plek voor de tent dus we zetten onze tent toch op. De stinkende toiletgebouwen nemen we maar voor lief, we hebben namelijk geen zin om verder te rijden. Het is toch maar voor 1 nachtje. We kijken even bij de karaoke en drinken een koud biertje. Daarna maken we een simpel maal en gaan we vroeg naar bed.

15/8 Clairview – Eungella NP

We vertrekken vroeg van de camping en gaan naar Eungella NP. Voordat we op zoek gaan naar een camping brengen we een bezoek aan het visitor center waar we een kopje koffie drinken. We liepen nog even naar de Broken River om te kijken of we een Platypus (vogelbekdier) konden ontdekken en ja hoor, we zagen er meteeen eentje. Grappige dieren zijn het. Na er even naar gekeken te hebben reden we naar een aantal campings. Bij Eungella Holiday Park vonden we een unpowered plekje en daar zetten we onze tent op. Het was inmiddels erg mooi weer geworden (en warm!).

IMG_7008
Welkom in het Eungella National Park

We reden richting Finch Hatton om te lunchen en wat boodschappen te doen. Daarna reden we naar Finch Hatton Gorge (een kloof). Het laatste stukje ging over een unsealed road door een paar watertjes. Natalie vond dit erg leuk, vooral toen we er extra hard doorheen reden. We parkeerden onze auto in de carpark en wandelden naar de Araluen Falls, een 1,6 km wandeling (ca 20min). Bij de waterval hebben we even gezeten en pootje gebaad in de swimming hole.  Brr wel koud water.

IMG_3845
IMG_3850        IMG_3852

Terug op de camping hangen we snel de was nog even op, waren we vergeten. Daarna op weg naar de Broken River, weer op zoek naar de Platypus. En ja hoor we zagen ze weer. Niet 1, maar wel 3. Erg leuk om naar te kijken. Toen het donker werd gingen we op zoek naar een restaurant. Dat viel nog niet mee. Dan maar Fish & Chip, Wedges & Hotdogs bij de take away gehaald en deze op de camping opgegeten.

IMG_6984 IMG_6985
Er zwemmen ook een aantal schildpadden in de Broken River

IMG_7004
Wat een gekke dieren die Platypus, oftewel vogelbekdier. Je snapt wel waarom ze zo heten

16/8 Eungella NP – Airlie Beach

We werden wakker met enorme mist. Gisteravond zagen we het al aankomen vanuit het dal (de camping ligt op een bergje). Alles was dus erg nat. Ook onze tent en de was. We hebben dus even gewacht met alles op te ruimen.

IMG_7010
’s Ochtends heel vroeg zagen we de mist uit het dal al opkomen, wow!

IMG_7015
Wachten op de camping tot alles droog is van de ochtendmist

IMG_7012

Toen het eenmaal wat droger werd, reden we richting Airlie Beach. Bij Airlie Beach kozen we voor een luxe camping met groot zwembad, tot vreugde van Natalie. Hier gaan we even relaxen. We trokken onze zwemspullen aan en zijn direct in het zwembad geplofd. Natalie vond het heerlijk. In de luxe campkitchen hebben we een heerlijk maaltje gekookt.

IMG_3856

17/8 Airlie Beach

Vanochtend eerst een tour geboekt voor morgen. We gaan met de Mantaray mee, snorkelen en naar Whitehaven beach. ’s Ochtends reden we even naar het plaatsje Airlie Beach, om rond te kijken. Dit stelt weinig voor en het is ook nog eens erg warm. Het lagoon is wel leuk, een zwembad gratis toegankelijk voor algemeen publiek. Ook weer een grote speeltuin erbij. We drinken koffie bij een café (terwijl Natalie in de speeltuin speelt) en we mailen het thuisfront nog even. ’s Middags ploffen we heerlijk in het zwembad. Het was erg warm dus zwemmen was heerlijk. Vooral Natalie vond het fijn, die kon er geen genoeg van krijgen. We relaxen de hele middag dan ook in / rond het zwembad. Aan het eind van de middag spelen we nog een potje minigolf. Natalie deed fanatiek mee. We kookten weer een lekker ‘potje’ in de campkitchen. Natalie ging op tijd naar bed want die was erg moe (snel in tranen). Wat wil je na zo’n druk en actief dagje zwembad..

IMG_3863

Lekker uitleven op het springkussen en minigolven met z’n allen.

IMG_3860 IMG_3861

18/8 Airlie Beach – Whitehavenbeach

Om 8.15u moesten we klaar staan voor de pickup van de Mantaraycruise. Dat was niet echt voreg dus we konden gewoon rustig aan doen (we worden hier iedere ochtend vroeg wakker dus voor 8.15u draaien we onze hand niet voor om). Met een busje werden we naar Shuteharbour gebracht, waar de boot lag. Eerst gingen we naar het Whitsunday Island, het grootste eiland van de Whitsundays met de witste stranden. We wandelden eerst naar de lookout, waar we een mooi uitzicht hadden op whitehaven beach, een van de mooiste (witste) stranden van Australië. En dat klopte wel. Wat een mooie witte stranden en superblauwe zee… Hele mooie uitzichten. Echt een paradijs. Daarna was het tijd om zelf naar dat mooie strand te gaan. Daar lekker in de zee gezwommen en gerelaxed. Na ca een uurtje werden we weer met de boot opgehaald en was het tijd voor een heerlijke lunch. We voeren verder naar hook Island, naar een baai waar we konden snorkelen. Natalie was helemaal ‘opgewonden’. Ze wilde hééél erg graag snorkelen, maar vond het ook spannend. Net toen zij het water in was, gooide één van de medewerkers brood in het water waar hele grote vissen op afkwamen (batfish). Natalie schrok hier erg van (die dacht dat het haaien waren of zo) en wilde meteen uit het water (en bedankt!). Gelukkig was Alwin bij haar en was ze snel gerustgesteld. Natalie en ik gingen samen snorkelen, Alwin maakte een begeleide duik. We zagen hele mooie vissen. Natalie vond het geweldig. Het ging hardstikke goed. Na een korte stop (waar ik eindelijk mijn bakje koffie kreeg die ik ’s ochtends gemist had), gingen we nog voor een tweede keer het water in. En weer gooide die man brood in het water waar de vissen meteen weer op afkwamen. Nu was Natalie er minder bang voor. We bekeken ze samen onder water. We waren overigens nog de enige snorkelaars in het water, de rest van de groep was er al snel mee gestopt (te koud?). Na een tijdje zagen we Alwin met de duik boven komen. Hij kon niet meer snorkelen, want de boot ging al eerder weg. Natalie kreeg het na een tijdje ook wat koud dus gingen we weer terug naar de boot. Daar kwamen we als laatste aan. We dronken nog stenl een bakje koffie / warme chocolademelk nu het nog kon (als de boot voer mocht je niks warms drinken) en aten we nog een stukje chocoladecake, mjam. Dat smaakte na al dat snorkelen. We kleedden ons weer aan en we voeren het hele stuk weer terug langs de Whitsunday Islands. Om ca 17.00u waren we weer terug bij de bus die ons weer bij de camping afzette. Het snorkelen zelf was wel een stuk korter dan in de folder stond, waarschijnlijk omdat er verder niemand meer wilde snorkelen. Wel hebben we er van genoten en vonden we het super dat Natalie het ook zo leuk vond. ’s avonds kookten we weer bij de campkitchen en gingen op tijd naar bed. Natalie was helemaal versleten na het snorkelavontuur.

Australië Oostkust reisverslagIMG_7016IMG_7027
IMG_7021        IMG_7034

19/8 Airlie Beach – Townsville

We reden weer op tijd weg van de camping op weg naar een nieuwe bestemming. Dit werd Townsville. Hier kwamen we rond lunchtijd aan. Bij de info langs de snelweg nog informatie over Townsville gehaald. Er werkte een Nederlandse man op leeftijd die graag zijn verhaal aan ons wilde vertellen. We zetten onze tent op bij Rowen Caravanpark. Er was nog voldoende plek, later werd het al snel drukker. We reden naar The Strand, een soort boulevard bij het strand met allerlei speelplekken en zwembaden. Het is erg warm dus we aten lekker een ijsje. Daarna gingen we naar het Reef Aquarium. Een van de grootste aquaria met levend koraal. Het was heel leuk om te zien, omdat we gisteren zelf gesnorkeld hadden. Natalie kon zo rustig de vissen bekijken die ze onder water gezien had. Er waren ook een aantal haaien en zeeschildpadden. Het was allemaal mooi om te zien. Na een paar uur hadden we het aquarium wel gezien.

IMG_3876 IMG_3884 IMG_3894
IMG_3892        IMG_3902

We reden naar Castle Hill, een heuvel waar vandaan je een goed uitzicht had op Townsville en Magnetic Island. Op de camping kookten we een pastamaaltje. Daarna viel Natalie snel in slaap. Ze was nog erg moe van de snorkeltrip.

IMG_3905 IMG_3908 IMG_3910

20/8 Townsville – Magnetic Island

Vandaag bezochten we Magnetic Island, een eiland voor de kust van Townsville. We parkeren de auto op een P bij de ferry en namen de boot van 9.30u. We twijfelden nog of we met de bus zouden rondreizen op het eiland of toch maar een auto huren. Alwin zag dat je ook een minimoke kon huren, toen was het snel duidelijk, deze ging ‘m worden. We gingen er voor een zonder dak, anders zou Alwin er niet inpassen, nu ging het net. Hortend en stotend kwamen we vooruit. Even wennen zo’n oud bakkie, schakelt ook wat moeilijk. Eerst een rondje langs de supermarkt, om wat broodjes en drinken voor de dag in te slaan. Daarna rijden we naar picnicbay. Daar hebben we een broodje gegeten met uitzicht op zee. Door naar Geoffry Bay, waar Rock Wallibies zouden zitten. En jawel hoor, we zagen ze meteen zitten. We konden erg dichtbij komen.

IMG_3911 IMG_3912 IMG_3916
IMG_3917        IMG_3913 IMG_3919

De batterijen en kaart van het fototoestel waren (bijna) leeg, snel dus een nieuwe gekocht. Daarna door naar Horseshoebay. Vlakbij de afslag naar Radical Bay begon de Fortwalk, een wandeling naar de ruines van een fort uit woII. Tijdens deze wandeling zou je een grote kans hebben om koala’s te zien. We kozen eigenlijk niet het juiste tijdstip uit om te wandelen (12.00u). Het was bloedheet en we hadden ook nog te weinig water meegenomen..maar we hebben wel koala’s gezien, wel vier! Het makkelijke is ook dat ze de hele tijd slapen en dus op dezelfde plek blijven zitten. Zie je ze op de heenweg, dan zie je ze ook op de terugweg. Het was erg leuk om de koala’s in het wild te zien en dan ook nog redelijk dichtbij.

IMG_3923 IMG_3924
IMG_3927        IMG_3926
Wat kunnen we dichtbij de koala’s komen, zie je ‘m ook zitten op de eerste foto?

IMG_3928
Uitzicht vanaf het fort

Na de wandeling reden we door naar Horseshoebay. Daar lesten we onze dorst door flink bij te tanken en we kochten ook nog een heerlijk ijsje. We reden door naar Alma Bay waar we lekker naar het strand gingen. Je kon er goed zwemmen (wel werd er tussentijds een zak chips uit onze tas gejat, dat was wat minder, gelukkig niks kostbaars).

IMG_3937 IMG_3939
Deze kookaburra’s zagen we vlakbij Alma Bay

Rond 16.30u zorgden we ervoor dat we bij Bungalowbay waren, want daar werden de vogels gevoerd en dat zou leuk zijn werden we getipt…nou dat hebben we geweten. Honderden vogels (lorikeets) kwamen er op af. Je kon nat brood pakken dan dan kwamen ze het uit je hand eten. Op een gegeven moment had ik een stuk brood in mijn hand, toen zaten er wel 6 vogels op mijn armen/schouders en hoofd. Ze hadden wel scherpe nagels! Natalie vond het erg leuk om te zien, maar vond de vogels ook wel wat eng als ze dichtbijkwamen (wat overweldigend allemaal). Aan de ene kant wilde ze ook wel een vogel voeren, maar aan de andere kant vond ze het ook eng. Op een gegeven moment zat er dan toch een vogel op haar hoofd. Snel een foto gemaakt. Na het voeren reden we weer terug naar Nelly Bay om de auto in te leveren (om 17.00u). Om 17.10u gingen we weer met de ferry mee naar Townsville. Daar aten we snel wat bij de Mac. Het was een leuk dagje op Magnetic Island. Wij vonden het de moeite waard.

IMG_3942 IMG_3943 IMG_3952 IMG_3953
IMG_3955        IMG_3956

21/8 Townsville – Rollingstone

Natalie loopt al een paar dagen met een folder in haar hand van Billabong Sanctuary waar ze erg graag naartoe wil. Nou vandaag gingen we maar eens kijken wat het is. Het ligt iets ten zuiden van Townsville dus we moeten eerst een stukje terug. Het zag er bij aankomst wat verouderd uit, maar de ‘shows / experiences’ bleken erg leuk te zijn. Je mocht ook voer kopen en allerlei dieren voeren, eenden, ganzen, maar ook kangaroes en walibies. Het is dus vrij interactief allemaal. Tot verdriet van Natalie is ze te klein om een koala vast te houden. Ze mag ze wel aaien en er vlakbij staan (voor de foto). Ze mag wel (samen met Alwin) een kleine saltie (krokodil) vasthouden en (samen met mama) een slang om haar nek. Stoer hoor, zie foto’s! Na de experiences gingen ze de krokodillen nog voeren, maar de krokodillen wilden niet erg ‘bijten’. Ze lagen vooral lui in het zonnetje, op te warmen. Na de lunch kochten we nog dierenvoer, zodat Natalie zelf de dieren kon voeren. Dat vond ze geweldig. Rond 14.30u hadden we alles wel gezien en reden we weer verder langs de Brucehighway richting Noorden.

IMG_7047 IMG_7069
IMG_7081
IMG_7085        IMG_7107IMG_7100

We keken bij een (gratis) campsitie bij Balgalbeach (was een tip van Canadezen op een vorige camping). De site stond echter al helemaal vol campers. De andere camp-area was voor tenten, maar daar waren de voorzieningen erg mager. We reden verder naar Rollingstone. Hier was een luxe(re) Big4 Caravanpark. Daar was nog plek genoeg én een zwembad, daar hadden we wel zin in. Na tent op zetten en boodschappen doen sprongen we met z’n allen in het zwembad. Heerlijk even zwemmen en afkoelen. Daarna douchen en een lekker maaltje koken. De rest van de avond zitten we in de campkitchen te lezen.

IMG_3960

22/8 Rollingstone – South Mission Beach

We worden wakker en hebben een supermooi uitzicht en zonsopkomst op het strand. Voor het ontbijt maken we al een strandwandeling en verzamelt Natalie schelpen.

IMG_3966 IMG_3968
IMG_3965        IMG_3967IMG_3969bIMG_3972 IMG_3974

Na het ontbijt pakken we onze tent weer in en rijden we richting Paluma, door het Paluma Range NP. Een slingerslanger weggetje bracht ons omhoog. Eerst keken we even bij little crystal creek (een watertje) met Quandong struiken, die zijn typisch Australisch, houden Cassowarys (grote loopvogels) erg van. Ook bekijken we nog een waterval. Het was een mooie route door dichte bossen. Via een ‘unsealed’ road reden we door naar Lake Paluma. De weg eindigde bij de dam. Daarna de slingerslanger weg weer terug naar beneden. In Paluma dronken we nog een cappucino.

IMG_3975 IMG_3981
IMG_3986
IMG_3989        IMG_3997

Daarna reden we door naar South Mission Beach, naar de Big4 camping, waar we 9 jr geleden ook gestaan hebben. Er is wel wat veranderd. Het is naar ons idee veel drukker geworden. We blijven hier 2 nachten. We zetten de tent op en doen boodschappen voor de komende twee dagen. Daarna relaxen we bij de tent. Natalie vermaakt zich prima in de speeltuin vlakbij de tent.

23/8 South Mission Beach

’s Ochtends rijden we naar het Tully National Park. Hier is echter weinig te zien. Weinig uitkijkpunten op de rivier en geen rafts te zien. we slaan nog een ‘unsealed’ zijweggetje in. Dat blijkt een leuke route die weinig bereden wordt. We komen alleen een paar motorrijders tegen. De weg komt uit bij een (gratis) camping en bij startpunt van verschillende wandelroutes. Op de terugweg zien we ineens een Cassowary (grote loopvogel) de weg oversteken. Hij verdween heel snel in de bosjes (sneller dan ik een foto kon nemen). Via een alternatieve route, over een boeren landweggetjes (zitten we wel goed?) komen we uiteindelijk weer bij de camping aan.

IMG_4033 IMG_4034
IMG_4036        IMG_4037 IMG_4047 IMG_4048

Na de lunch duiken we met z’n allen het zwembad in, heerlijk. Later gaan we nog met z’n allen naar het strand. Daar nog even in de zee gezwommen. En een lekker ijsje gegeten. Een relaxed middagje.

IMG_4051 IMG_4056

24/8 South Mission Beach – Port Douglas

Na het ontbijt pakken we onze spullen weer in en rijden we richting Port Douglas. Onderweg stoppen we bij de Josefine falls (bij Bartle Frere). Een korte wandeling bracht ons naar de waterval en uitkijkpunten. Zwemmen in het bovenste gedeelte was verboden ivm plotselinge watertoename (door regenval hoog op de berg). Ook stopten we nog bij de Boulders. Hier ook nog een wandeling gemaakt naar uitzichtspunten. In het natte seizoen zijn de watervallen en stroompjes vast spectaculairder dan nu. Op een van de autoroutes zag ik nog een walibi die net z’n kop door het riet stak. Toen hij onze auto zag was ‘ie snel weer verdwenen. Vlak na de middag kwamen we bij de Big4 camping aan in Port Douglas. Het zwembad valt wat tegen (klein, tja we zijn verwend geraakt) en ook de campkitchen is hier niet erg luxe, maar er is nog een schaduwrijke plek dus hier blijven we nog even (3 nachten). We boeken gelijk een snorkeltrip naar de Outerreef. We gaan morgen met de Aristocat. Natalie heeft er weer zin in. ’s Middags kijken we even bij Port douglas. We eten een ijsje op het strand en doen boodschappen voor meerdere dagen. We liggen ook deze dag weer op tijd in bed.

IMG_4059        IMG_4063 IMG_4065IMG_4061IMG_4067IMG_4068IMG_4070IMG_4072IMG_4074

 

25/8 Port Douglas – snorkeltrip

Vandaag gaan we snorkelen op het Agincourt reef, op drie verschillende plekken. Om 7.50u staan we klaar bij de receptie om opgepikt te worden. We hebben gekozen voor een luxe, grote boot, zodat we met Natalie ook voldoende comfort en bewegingsruimte hebben. We weten namelijk niet hoe Natalie het gaat doen. Het is niet de eerste keer dat we met Natalie op een boot gaan (toen ze nog geen 1 jaar was zaten we in Australië al op een boot en toen ze vier jaar was ook al in Costa Rica), maar wel de eerste keer dat Natalie mee gaat snorkelen op zee / het rif. Spannend dus wel. Eerst onze snorkelspullen opzoeken. Wat ziet ze er leuk uit in haar wetsuit 😉 Het snorkelen hebben we al geoefend in het zwembad en in de zee, dus dat moet gaan lukken. De eerste plek die we bezoeken is het minst spectaculair en de laatste het meest spectaculair. Bij de laatste zien we bijvoorbeeld rif haaien en Spaanse makreel. Overal zien we mooi koraal en mooie vissen. Natalie doet alle drie de keren goed mee! We hadden alle drie ook een eigen onderwatercamera (wegwerp), dus dat vond Natalie ook leuk. Ze is erg onder de indruk van alle mooie vissen, maar vooral van de haai. Dat was toch wel even spannend 😉 De lunch en snacks waren goed verzorgd, dus een zeer geslaagde trip. We hebben toch zo’n 3 uur gesnorkeld best pittig voor Natalie, maar ze heeft er van genoten en wilde zelf niet stoppen.

IMG_4076
IMG_4079        IMG_4080
IMG_4083        IMG_4084
Jaaaa… heel veel gezien, oa de whitetipreefshark!

26/8 Cape Tribulation

Deze dag rijden we richting Cape Tribulation, hier zijn we al eens eerder geweest met Natalie, maar dat is al zo’n 6jr geleden. We gaan met de ferry de Daintree River over die vol krokodillen zit. Wij zien er nu echter geen een. We stoppen even bij een café aan het strand voor eenlekker bakje koffie met scones (jammie!).

IMG_4086 IMG_4088IMG_4091

Daarna rijden we verder richting Cape Trib. We gaan ook nog verder de 4×4 route op. Hiervoor moeten we door een riviertje crossen, dat lukt prima. we blijven net zo lang rijden tot het niet meer gaat (we hebben immers niet echt een 4wd auto). Het is goed te doen, alleen enkele riviertjes zijn wat lastig.

IMG_4110IMG_4094

We stoppen bij Bloomsfield crossing en keren dezelfde route terug. We willen bij de Dragon Fly lunchen (goede ervaringen mee) maar die blijkt al een tijdje gesloten. We rijden darom maar naar PK’s en lunchen daar. Het is tegenover de camping (junglelodge) waar we 6 jr geleden gekampeerd hebben. We eten ook een ijsje bij de Daintree ice cream company. Ook deze is een stuk commerciëler dan toen. De ijsjes komen kant en klaar uit de fabriek en er isnu weinig tijd voor een praatje. We rijden weer terug naar de camping. Daar duiken we nog heerlijk even in het zwembad.

IMG_4124 IMG_4122

27/8 Port Douglas – Cairns

De laatste dag in Port Douglas We gaan richting Cairns voor de laatste vakantiedagen. Onderweg stoppen we bij Hartleys Krokodillenzoo. Hier kregen we een rondleiding. Ze kweken hier krokodillen voor commercieel gebruik, zo voorkomen ze dat ‘wilde’ krokodillen uitsterven. Toch een beetje vreemd gezicht, al die krokodillen in die bak. We maakten nog een boottocht door de lagoon van de zoo, welke vol Salties zat (zoutwaterkrokodillen). Handen binnen boord dus! Hij liet er nog een paar springen naar eten, dat zag er best spectaculair uit. Na de boottocht liepen we nog een rondje door het park en zagen verschillende dieren, als cassowaries, koalas, slangen en walibies. We rijden weer verder naar Cairns en kiezen daar voor een luxe camping. Heerlijk genieten van schone toiletten, een grote campkitchen en een heerlijk zwembad.

28/8 Cairns Atherton Tablelands en Mareeba wetlands

Vandaag maken we een autorondrit in de hooglanden van Cairns: the Atherton Tablelands. Zo bekijken we de Cathedral Fig Tree, een hele grote soort ‘wurg’ boom. En inderdaad hij is heel hoog.

IMG_7180  IMG_7181

IMG_4131  IMG_4133

We rijden door naar Gillies Lookout, niet geschikt voor caravans staat er. De route is inderdaad nogal ruig en smal. We komen (gelukkig) niemand tegen. Wel moeten we weer twee hekken openen en sluiten. Onderweg komen we nog koeien tegen die ons aanstaren met een blik van wat doen die hier. De lookout geeft een mooi uitzicht op omliggende bergen, dalen en plaatsjes.

IMG_7191 IMG_7192IMG_7183 IMG_7187IMG_7184

We vervolgens onze weg weer over sealed road naar Lake Barrine, waar we koffie drinken mét scones. Daarna door naar Yungaburra. Hier zagen we verschillende vogelbekdieren in de creek. Leuk om te zien. Blijven gekke dieren.

IMG_7195

Weer op weg naar Mareeba wetlands. Hier is het landschap ineens heel anders. We gaan meer de outback in, dus savannahs en moerassen. We zien onderweg veel droog, gelig gras met veel termietenheuvels. In het visitor center eten we wat en turen we door onze verrekijker op zoek naar vogels bij de wetlands, helaas, weinig vogels te zien. We wandelen een klein stukje maar we zien ook geen andere dieren, helaas. Als je op internet kijkt en leest zie je veel positieve verhalen, maar wij waren hier denk ik op een verkeerd moment.

IMG_7199 IMG_7211

29/9 Cairns – Tjapukai Aboriginal Center.

Om meer te leren over de Aboriginals, oorspronkelijke bewoners van Australië bezoeken weTjapukai. Hier zijn verschillende ‘shows/presentaties’ te bezoeken, en ook voor kinderen is er een speciaal programma. We beginnen met en demo Didgeridoo maken en spelen en daarna een uitleg over bushfood. daarna mochten we speer gooien en boomerang werpen. Dat valt nog niet mee. daarna volgden we de ‘creation story’ in het theater. Dit was soms wat ingewikkeld, zeker voor Natalie, maar de dansen erbij vond ze wel interessant. Daarna gingen we naar de dansshow, waarbij wij ook nog moesten zingen en dansen, dat vond Natalie erg leuk. In de gallery kon Natalie nog een boomerang beschilderen. De beheerder van de shop deed het voor en Natalie maakte het (met behulp van ons) na. Het eindresultaat ziet er leukuit. We laten het drogenen gaan ondertussen een hapje eten. Alleen een simpel broodje kunnen we hier niet eten het wordt een buffetlunch die erg uitgebreid is. Nu ja dan hoeven we vanavond niet meer te koken. Na het eten kijken we nog even in de shop rond en halen we Natalie’s boomerang weer op. Op de camping ploffen we neer bij het zwembad.

IMG_4135IMG_7219 IMG_7233
IMG_7234 bewerkt        publicatie raak randje
Deze foto verscheen in het magazine Raak
IMG_4136
IMG_4139       IMG_4146

30 augustus Cairns

Vandaag de laatste kampeerdag. Voelt ook al een beetje als einde van de vakantie. We ruimen al zoveel mogelijk op, alles moet weer in de tassen, dat valt nog niet mee. Morgen moet de auto weer ingeleverd worden. De stoelen, pan en lepel laten we achter op de camping. We rijden naar ons hotel in Cairns. We kunnen pas om 14 uur inchecken, dus we besluiten om Cairns in te gaan. Het is erg warm dus we proberen in de schaduw te blijven. we lunchen lekker op een terrasje en we bekijken de pool op de Esplenade en kijken nog naar een straatartiest die speelt met vuur. Het is een hele week feest in Cairns, met allerlei optredens. Na een tijdje zijn we het beu in de stad en gaan terug naar het hotel. We kunnen onze kamer in. Maar het blijkt niet om een grote hotelkamer te gaan (zoals geboekt), maar om een heel appartement en nog een grote ook! Met twee slaapkamers en twee badkamers, een echte, grote keuken met afwasmachine, wasmachine en -droger, een woonkamer met tv en een zwembad. Nagenoeg in de achtertuin. Wat een luxe na al die weken kamperen in ons koepeltentje! We proberen het zwembad als eerste uit. We zijn de enigen, dus het lijkt wel ons privé zwembad. We gaan uitgebreid douchen en even tv kijken. ’s Avonds eten we bij het Balinese restaurant, wat bij het hotel hoort. we eten heerlijk! Echt een aanrader. Na het eten ligt Natalie meteen te slapen en bij ons duurt het ook niet lang.

IMG_4149 IMG_4152
Heerlijk, na lang op een campingstoel zitten, is een bank toch écht een luxe!

31/8 Cairns

Vandag een hele dag in Cairns. Beetje rondlopen en shoppen in de stad. Genieten van de luxe van ons appartement.

IMG_4160

En ’s avonds eten we weer bij het Balinese restaurant. Zo sluiten we onze rondreis door Oost Australië heel relaxt af.

1/9 Cairns – Brussel

Helaas weer naar huis. We hebben weer erg genoten van Australië!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.